Artisten Tone Damli fremfører sin låt Hurts sometimes under generalprøven til finalen i Melodi Grand Prix i Trondheim spektrum.
Artisten Tone Damli fremfører sin låt Hurts sometimes under generalprøven til finalen i Melodi Grand Prix i Trondheim spektrum. (Foto: Tore Meek / NTB scanpix)

Tone Damlis manager vurderer pengekrav mot NRK etter MGP-stemmetrøbbel

Flere av MGP-artistene er skuffet og fortvilet etter lørdagens stemmetrøbbel i MGP-finalen. Nå vurderer Tone Damlis manager å sende et pengekrav til NRK.

Flere av MGP-artistene er skuffet og fortvilet etter lørdagens stemmetrøbbel i MGP-finalen. Nå vurderer Tone Damlis manager å sende et pengekrav til NRK.

– Noen anslått sum på samlede kostnader i forbindelse med MGP vil jeg ikke gå ut med. Men vi holder på å vurdere steg videre med tanke på det. Man får jo ikke noen forsikring når det gjelder den økonomiske innsatsen, sier manager David Eriksen til VG.

Eriksen sier at de eventuelt vil kreve at NRK dekker utgiftene som teamet har hatt i forbindelse med MGP-forberedelsene.

– Ja, det kan bli aktuelt. Er det økonomiske bare vårt ansvar, spør Eriksen, som mener at utgiftene har vært til ingen nytte.

NRK svarer at de vil ta stilling til pengekravet dersom det skulle komme.

 

Systemet brøt sammen

Da publikum lørdag kveld skulle stemme fram sine fire favoritter blant de ti deltakerne, brøt systemet sammen. Dette førte til at NRK måtte ty til plan B, nemlig en folkejury på 30 personer som på forhånd hadde plukket ut sine fire favoritter, basert på studioinnspillingene av artistenes sanger.

Senere i sendingen kunngjorde programlederne at de tekniske problemene var fikset, og at publikum kunne stemme på de fire som sto igjen.

Til sjuende og sist sto forhåndsfavoritten Ulrikke Brandstorp (24) igjen som vinner med sin popballade «Attention». 24-åringen skal dermed representere Norge i Eurovision i Nederland i mai.

 

Usikre på om alle fikk stemme

NRK er likevel usikre på om alle fikk stemme under lørdagens MGP-finale, selv etter at de tekniske problemene var fikset. I sosiale medier hevder mange fortvilte fans at de ikke fikk stemt, selv etter at systemet var oppe igjen, skriver NRK.

Mandag formiddag møttes aktørene i NRK for å finne ut hva som egentlig gikk galt lørdag kveld.

– Vi har fått noen rapporter, og vi vet ikke helt omfanget av dette ennå. Det jeg har fått beskjed om, er at Norge har valgt sin vinner, at stemmene kom inn, og at det var svært få som ikke greide å komme gjennom. Men dette er jo en av de tingene vi skal få svar på i løpet av dagen, sier fungerende direktør Christina Rezk Resar i NRKs underholdningsavdeling til NRK.

 

Klagestorm

Kringkastingsrådet har mottatt over 750 klager i kjølvannet av stemmekrøllet.

Flere av klagerne krever ny avstemning fordi juryen kun hadde hørt låtene på forhånd og ikke faktisk sett sceneshowet lørdag kveld.

Prosjektleder Stig Karlsen i Melodi Grand Prix møtte pressen dagen etter finalen og sa at det er helt uaktuelt med ny stemmegivning etter stemmekrøllet.

Til toppen