Samfunnsredaktør Marie Olaussen med forsiden av dagens del 2 i Tønsbergs Blad.
Samfunnsredaktør Marie Olaussen med forsiden av dagens del 2 i Tønsbergs Blad.

Bildeserie:

Slik markeres kvinnedagen i norske medier - se noen av de mange forsidene og sakene her

63 lokalaviser forteller lesernes MeToo-historier. Eidsvoll Ullensaker Blad har bare kvinner på trykk i dag. Fortell oss hvordan dere gjør det!

- Dessverre er mediene (Universitas inkludert) altfor mannsdominert. Men ikke denne uka. I anledning 8. mars fyller vi forsiden utelukkende med kvinner, skriver Birk Tjeldflaat Helle i Universitas.
- Vi har laget en avis der det er nesten bare kvinner i hele avisa. Gutta på huset har til og med byttet kjønn i kolofonen, forteller Hilde Eika Nesje i Bø Blad.
Vårt Land markerer kvinnedagen på forsida, og med flere saker inni avisa.
Gjesdalbuen i Rogaland melder om utelukkende kvinnelige kilder og intervjuobjekter. - Vi hyller de mange kvinnene som har utmerket seg i kommunen vår, forteller redaktør Eugen Hammer.
Både unge og eldre får komme til orde i dagens Gjesdalbuen.
Gjesdalbuen med bare kvinner.
VGs Snapchat-team har viet hele dagens utgave til kvinnedagen. Blant annet med noen minner fra gamle dager...
...og en Snapchat-quiz med mål å finne ut: Hvilken kvinnelig superhelt er du?
Østlendingen har bare kvinner på dagens forside - og har flere #MeToo-saker i dagens avis.
- Vi har sett nærmere på likestillingens kår i Fredrikstad og problematisert den høye andelen kvinner som jobber deltid og den lave andelen kvinnelige ledere i store lokale bedrifter, sier ansvarlig redaktør René Svendsen i Fredriksstad Blad.
...Fredriksstad Blad har også invitert tre kvinnelige forfattere til å skrive, med Kvinnedagen som utgangspunkt.
Eidsvoll Ullensaker Blad.
VG med Hadia Tajik i dag.
Nordlys-forsiden 8. mars 2018.
Tønsberg Blads forside i dag.
Tønsberg Blads del 2 på papir.
  • Hvordan markerer dere 8. mars? Send oss gjerne et eksempel, en forside og noen ord om det til tips@medier24.no!
  • Se flere eksempler i bildeserien over! Saken blir oppdatert løpende utover dagen.
Tønsberg Blads forside i dag.

 

- Og gudbedre - som vi har fått svar! Nesten 80 kronikker, store og små, er sendt inn til redaksjonen dav i utlyste avisens aller første kronikk-konkurranse. Det har vært en ære og glede å lese alt. Det har vært rørende, provoserende, opplysende, tankevekkende og gøy!

Slik innleder samfunnsredaktør Marie Olaussen det omfattende digitale bilaget hvor alle tekstene er publisert. 28 av dem har også fått plass på papir, hvor hele del 2 er viet kvinnedagen.

 

Eidsvoll Ullensaker Blad.

En rekke medier og aviser har markert kvinnedagen torsdag. Blant dem er også Eidsvoll Ullensaker Blad, hvor redaksjonen også har slått på stortromma:

- Vi har utelukkende kvinner i avisen, fra perm til perm - pluss en ganske originale forside som møter abonnentene i postkassen, sier nyhetsredatør Vegard Storbråten Øye.

 

Tidligere i vinter kom nyheten om at Amedias over 60 lokalaviser og Nettavisen skulle undersøke omfanget av seksuell trakassering - både på mikro og makronivå:

Nordlys-forsiden 8. mars 2018.

Mediene har bedt leserne sende inn sine historier, og mange av disse enkelthistoriene blir presentert i lokalaviser landet rundt på kvinnedagen. Som Nordlys, hvor en kvinne forteller at hun ble voldtatt av lederen for en musikkforening.

Amedia har også gjort en landsrepresentativ meningsmåling, som viser at 1 av 3 sier at de har blitt utsatt for seksuell trakassering «en eller flere ganger».

- Urovekkende høyt tall, sier likestillingsminister Linda Hofstad Helleland til Nettavisen.

  • Saken blir oppdatert - se flere eksempler i bildeserien øverst.  

 

Til toppen