Touraj Keshtkar - bedre kjent som artisten Tooji. (Pressefoto/Toojis Facebook-side)
Touraj Keshtkar - bedre kjent som artisten Tooji. (Pressefoto/Toojis Facebook-side)

Tooji: - Veldig kjipt å bli sparket fra NRK på grunn av dette

Musikkvideo ble for mye for NRK-ledelsen.

  • Endret

Oslo (NTB): Tooji fortsetter ikke i jobben som programleder for Melodi Grand Prix junior i år. Den nye musikkvideoen hans er ikke forenlig med å være programleder for et barneprogram, mener NRK.

– Jeg har definitivt møtt mye motstand i denne prosessen. Det var jo veldig kjipt å bli sparket fra NRK på grunn av dette, sa Tooji Keshtkar til NRK mandag.

Kommunikasjonssjef Hilde Ebeltoft-Skaugrud i NRK bekrefter at artisten ikke får fortsette på grunn av videoen som blant annet viser intime og avkledde scener foran alteret i Frogner kirke.

– Det stemmer at Tooji skulle vært programleder for MGP junior, men musikkvideoen er av slik karakter at det ikke er forenelig med å være programleder for et barneprogram, sier hun til Nettavisen.

Ebeltoft-Skaugrud understreker at avgjørelsen ikke har noe med seksuell legning å gjøre.

– Vil satse på musikken

Til VG sier NRKs underholdningsdirektør at 28-åringen, som har vært programleder for Melodi Grand Prix junior i tre år, har valgt å satse på musikken.

– Tooji har bestemt seg for å satse på musikken en tid fremover, så han er dessverre ikke aktuell som programleder for Melodi Grand Prix junior i år. Men vi har full forståelse for beslutningen og ønsker ham bare masse lykke til, sier Charlo Halvorsen.

Avgjørelsen skal ha bli tatt for noen uker siden, ifølge Halvorsen.

Biskop: – Uakseptabelt

Den omtalte musikkvideoen, som ble lansert samme dag som Tooji sto fram som homofil, har også skapt reaksjoner i Kirken. Videoen ble spilt inn foran alteret i Frogner kirke, og Tooji opptrer selv i flere intime scener med en mannlig prest i videoen. Ifølge Tooji er budskapet at religion ikke kan hindre kjærligheten.

Det skal være formen og ikke budskapet som har falt biskop Ole Christian Kvarme tungt for brystet.

– Kirkerommet skal aldri benyttes som visuell kulisse for seksuelle scener i en kommersiell produksjon. En tilsvarende scene mellom mann og kvinne ville vært like uakseptabel, skriver biskopen i en pressemelding. Han omtaler innspillingen som «helt uakseptabel».

Kvarme fikk vite om utleien av kirken i etterkant. Det var derfor for sent å stoppe innspillingen, men regelbruddet er fulgt opp med menighetsrådet i etterkant. Fra Frogner kirkes side heter det at det er scener i filmen «som ikke samsvarer med (...) prosjektbeskrivelsen».

(©NTB)

Til toppen