NY ADRESSA-SJEF? Tor Olav Mørseth, nå produktdirektør i Bergens Tidende.
NY ADRESSA-SJEF? Tor Olav Mørseth, nå produktdirektør i Bergens Tidende.

FOLK

Tor Olav Mørseth (34) blir Adressa-redaktør. - Gleder meg stort til å flytte hjem!

SISTE: Kommer hjem til Trondheim fra Bergens Tidende.

I dag ble Tor Olav Mørseth (34) ansatt som ansvarlig redaktør i Adresseavisen.

Det bekreftes i en børsmelding og pressemelding fra Polaris Media ASA og Adresseavisen torsdag ettermiddag.

- Jeg gleder meg stort til å flytte hjem og ta fatt på oppgaven med å lede landets eldste mediehus inn i fremtiden. Adresseavisens redaksjon har over tid vist at den kan levere godt innhold, og jeg er stolt over å få muligheten til å bygge videre på det, sier Tor Olav Mørseth i pressemeldingen. 

34-åringen blir dermed Adresseavisens yngste sjefredaktør i moderne tid.

Trønderen har imidlertid lang redaksjonell erfaring, og har med et lite avbrekk, jobbet i Bergens Tidende siden 2001. Han har vært utviklingsredaktør og hatt flere lederstillinger, og senest i fjor høst fikk han tittelen «produktdirektør» i mediehuset.

Mørseth er fra Stjørdal, og hadde sine første journalistiske erfaringer i Stjørdalens Blad. Han var også innom Forsvarets Forum, før han fikk nærmest hele sin voksne yrkeskarriere så langt i Bergens Tidende.

Men han har også vært lengre enn den lille byen på Vestlandet; under et avbrekk fra BT-jobben tidlig på 2000-tallet, underviste han i engelsk ved et universitet i Kina.

34-åringen tiltrer jobben i august, og overtar etter Arne Blix som nå blir pensjonist. Da skal Mørseth blant annet lede en stor flytteprosess til nytt avishus i sentrum. Og ikke minst: Lede den digitale transformasjonen i avishuset videre: 

- Mediebransjen står midt oppe i endringer som skjer i et høyt tempo. Det er krevende for alle oss som jobber der, men heldigvis er god journalistikk kjernen også i en digital medieverden. Med det gode utgangspunktet Adressa har, er jeg overbevist om at vi vil lykkes også i årene fremover, sier han i pressemeldingen.

Ifølge pressemeldingen var det et enstemmig styre som stod bak ansettelsen, med støtte fra både Stiftelsen Polaris Media og de tillitsvalgte i Adresseavisen. Redaktøren blir presentert på et allmøte i Adresseavisen torsdag ettermiddag.

Konsernsjef Per Axel Koch, som også er styreleder i Adresseavisen, sier følgende i pressemeldingen:

- Han har hatt viktige lederstillinger i Bergens Tidendes redaksjon og har svært god kunnskap om det nye digitale mediemarkedet. Jeg har stor tro på at Tor Olav med sin redaksjonelle kompetanse og digitale forståelse vil bidra til at mediehuset Adresseavisen får en enda sterkere posisjon i årene som kommer, sier Koch.

Pressemeldingen i sin helhet lyder som følger: 

Styret i Adresseavisen har ansatt Tor Olav Mørseth (34) som ny sjefredaktør. Mørseth er i dag nyhetsredaktør og produktdirektør i Bergens Tidende.

Tor Olav Mørseth er født og oppvokst i Stjørdal, og har en økonomiutdannelse fra Norges Handelshøyskole og Copenhagen Business School. I tillegg har han studier i kinesisk språk og samfunn, og sammenlignende politikk fra Universitetene i Oslo og Bergen.

Mørseth har arbeidet i Bergens Tidende siden 2001, først som økonomijournalist og senere som nyhetsleder i kulturredaksjonen og nyhetsredaksjonen. Fra 2011 som nyhetsredaktør og i 2012 som utviklingsredaktør og digitalsjef for mediehuset. Fra slutten av 2012 som nyhetsredaktør igjen. Nå har han permisjon fra denne stillingen og er engasjert som produktdirektør med ansvar for brukerinntekter, produktutvikling og merkevare.

Sine første erfaringer som journalist fikk Mørseth i Stjørdalens Blad og Forsvarets Forum. Fra 2003 til 2005 var Mørseth engelsklærer ved en høyskole tilknyttet Nanchang-universitetet i Kina. Han er utnevnt til gjesteprofessor ved høyskolen.

Det har vært en grundig prosess hvor styrets ansettelsesutvalg leverte en enstemmig innstilling etter å ha vurdert et stort antall kandidater. Både Stiftelsen Polaris Media og de tillitsvalgte i Adresseavisens redaksjonsklubb har avgitt positive uttalelser i forbindelse med ansettelsen. Tor Olav Mørseth møtte styret i Adresseavisen før dagens ansettelsesvedtak og blir i ettermiddag presentert for staben i Adresseavisen.

- Jeg gleder meg stort til å flytte hjem og ta fatt på oppgaven med å lede landets eldste mediehus inn i fremtiden. Adresseavisens redaksjon har over tid vist at den kan levere godt innhold, og jeg er stolt over å få muligheten til å bygge videre på det, sier Tor Olav Mørseth.

- Mediebransjen står midt oppe i endringer som skjer i et høyt tempo. Det er krevende for alle oss som jobber der, men heldigvis er god journalistikk kjernen også i en digital medieverden. Med det gode utgangspunktet Adressa har, er jeg overbevist om at vi vil lykkes også i årene fremover, sier den nye sjefredaktøren, som vil tiltre stillingen senest i begynnelsen av august.

Styreleder Per Axel Koch i Adresseavisen karakteriserer Tor Olav Mørseth som en svært dyktig redaktør, som til tross for sin unge alder har betydelig erfaring.

- Han har hatt viktige lederstillinger i Bergens Tidendes redaksjon og har svært god kunnskap om det nye digitale mediemarkedet. Jeg har stor tro på at Tor Olav med sin redaksjonelle kompetanse og digitale forståelse vil bidra til at mediehuset Adresseavisen får en enda sterkere posisjon i årene som kommer, sier Koch.

Medier24 kommer tilbake med mer. 

Til toppen