JAN-ERIK LARSEN blir igjen kollega med TORBJØRN SØLSNÆS.
JAN-ERIK LARSEN blir igjen kollega med TORBJØRN SØLSNÆS. (Foto: Espen Solli)

FOLK

Torbjørn Sølsnæs fra Høyre til Kruse Larsen. Slår seg på lag med tidligere First House-kollega

Jan-Erik Larsen får Høyre-rådgiver med på laget.

Torbjørn Sølsnæs (40) går fra Høyres stortingsgruppe til stilling som seniorrådgiver i det relativt ferske Kruse Larsen AS. Han begynner i selskapet allerede 1. februar 2016. Det melder rådgivningsselskapet til Medier24 fredag.

- Jeg gleder meg til å jobbe i Kruse Larsen, og ser frem til å være med og bygge selskapet videre.  Jeg gleder meg også til å jobbe sammen med Jan-Erik Larsen igjen, sier Sølsnæs.

- Han er en av landets fremste kapasiteter på strategisk posisjonering og politisk analyse. Vi var kolleger i First House i sin tid, og gjorde mange spennende prosjekter sammen der, sier 40-åringen.

TORBJØRN SØLSNÆS til Kruse Larsen AS.
TORBJØRN SØLSNÆS til Kruse Larsen AS.

- Åpne kundelister avgjørende

Og Sølsnæs er som Jan-Erik Larsen var da han startet selskapet, tydelig på det som har vært et betent tema for bransjen - og kanskje nettopp First House: Åpne kundelister.

- Kruse Larsen er et nystartet selskap, men det er allerede betydelig kompetanse samlet der. For meg var det i tillegg avgjørende at selskapet har helt åpne kundelister, sier Sølsnæs.

Han kommer fra jobb som seniorrådgiver i Høyres stortingsgruppe med ansvar for strategisk kommunikasjon for parlamentarisk leder Trond Helleland. Den siste tiden har Sølsnæs jobbet mye med tiltak for å håndtere den store asyltilstrømmingen.

Jan-Erik Larsen er fornøyd med sin siste rekruttering:

- Jeg er veldig glad for at Torbjørn Sølsnæs har takket ja til vårt tilbud. Han sto øverst på min liste over mulige nyrekrutteringer. Torbjørn har lang politisk erfaring på flere nivåer, og god oversikt over alle de sentrale politiske prosessene i Norge.

- Jeg kjenner ham ikke minst som en god kollega, og det er viktig i et lite firma som vårt, hvor vi jobber tett på hverandre og tett på kunden, sier Larsen, daglig leder i Kruse Larsen AS.

Sissel Kruse Larsen (f.v.), Jan-Erik Larsen og Nathalie Roksvåg Stølen var de tre første ansatte i Kruse Larsen. (Alle foto: Espen Solli / Kruse Larsen)
Sissel Kruse Larsen (f.v.), Jan-Erik Larsen og Nathalie Roksvåg Stølen var de tre første ansatte i Kruse Larsen. (Alle foto: Espen Solli / Kruse Larsen) Alle foto: Espen Solli / Kruse Larsen

Nytt firma vokser fort

Selskapet ble startet 1. april i år, og teller allerede fire fast ansatte rådgivere og dessuten tilknyttede ressurser tilsvarende to årsverk. Foruten Larsen og Sølsnæs, jobber Jan-Eriks datter Sissel Kruse Larsen som seniorrådgiver, og rådgiver Nathalie Roksvåg Stølen.

Jan-Erik Larsen har en lang og bred bakgrunn, blant annet som avisleder, redaktør og direktør, samt rådgiverbakgrunn fra flere regjeringer for tidligere statsminister Jens Stoltenberg. Larsen var i sin tid med på å starte First House, men sluttet i januar - og etablerte i høst eget firma.

Han sier dette om oppstarten:

- Det har gått over all forventning. Vi har ingen uttrykte ambisjoner om betydelig vekst. Hos oss er flere ansatte først og fremst et resultat av fornøyde kunder som gir oss mer å gjøre.

- Hver dag minner vi hverandre om at jobben ikke er avsluttet før kunden er fornøyd. Og det er inspirerende at flere kunder gir direkte uttrykk for at de foretrekker oss fordi vi har helt åpne kundelister, sier Larsen.

Til toppen