Marit Bjørgen er tidenes vinterolympier med 15 medaljer i OL, åtte av dem er gullmedaljer. På en spesialstol satt sammen av masse skipar inntok Marit Bjørgen torsdag tronen med alle sine OL-gull. 
Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Marit Bjørgen er tidenes vinterolympier med 15 medaljer i OL, åtte av dem er gullmedaljer. På en spesialstol satt sammen av masse skipar inntok Marit Bjørgen torsdag tronen med alle sine OL-gull. Foto: Tore Meek / NTB scanpix (Meek, Tore)

NTB-Tore ville hylle Norges skidronning med egen trone. Nå selges den til høystbydende

Auksjonerer bort Bjørgens skitrone.

Den 150 centimeter ganger 240 centimeter store tronen laget av 40 par ski auksjoneres nå bort til inntekt for TV-aksjonen og Kirkens Bymisjon. 

Først ble Marit Bjørgen fotografert på trona laget av gamle ski. Så har den stått på Skimuseet i Oslo, hvor turister gjennom hele sommeren har tatt selfies med den.

– Den var litt slitt da vi henta den. Det er morsomt om den nå kan brukes til noe mer, forteller Tore Meek. 

Han er fotograf i NTB, og den som hadde ideen til å fotografere Bjørgen på tronen sist vinter. 

I videoen under kan du se bak kulissene da Bjørgen var på fotoshoot hos NTB:

 

 

– Dronningen over skiene

Siste stopp for Bjørgens trone er hos TV-aksjonen. Der auksjoneres den bort til høystbydende. Inntektene går til Kirkens Bymisjon.

– Da vi skjønte at Marit Bjørgen skulle legge opp, måtte vi fått tatt noen bilder uansett. Hun har jo status som tidendens OL-utøver, sier Tore Meek. 

Han forteller at han satt og drodlet på ideer, da han kom på ideen om å bygge en trone inspirert av den i TV-serien Game of Thrones, bare med ski. 

– Hun er jo dronningen over skiene. Den råeste norske skiutøveren. 

Tore Meek på Bjørgen-trona. Foto: Privat

Og da NTB presenterte ideen for Bjørgen, syns hun det var en kul idé. 

Dermed startet bygginga av tronen. God hjulpet av pappa Erling Arne Meek, startet prosessen. Først måtte de samle inn nok ski, og der bidro kollegene i NTB med sine egne utrangerte ski. 

– Jeg var også på Grünerløkka skole og kjøpte inn alle skiene som sto igjen etter fjorårets loppemarked. 

Så satte far og sønn Meek i gang bygginga. 

– Vi begynte å skru, og ga oss ikke før vi var fornøyde, sier han. 

Til sammen brukte de rundt 40 arbeidstimer, forteller møbelsnekkerfotografen. 

 

– Håper på så mye som mulig

Fredag ettermiddag ligger budet på 1.000 kroner. Meek håper at bidraget til Bymisjonen blir enda høyere før auksjonen er over på søndag. 

– Jeg har ikke gjort meg tanker om hvor mye den kan gå for. Men jeg håper jo på så mye som mulig, sier Meek. 

Christina Dorthellinger Nygaard, redaktør og leder for visuell kommunikasjon i NTB, gleder seg over at prosjektet kan gjenbrukes. 

– Først som kulisse, så på museum og til slutt kan selges og støtte et så viktig formål. Det er helt fantastisk at et initiativ som i tillegg til å være kreativt for bildet, også er med på å vise andre fotografer at det lønner seg og er givende å jobbe litt kreativt, sier Dorthellinger Nygaard. 

Til toppen