Redaktør Tore Strømøy ute på øya Frøya, der han også driver nettavisen Frøya.no. Nå blir med han på laget om Hitra24.
Redaktør Tore Strømøy ute på øya Frøya, der han også driver nettavisen Frøya.no. Nå blir med han på laget om Hitra24.

Tore Strømøy er med på å starte ny nettavis i Trøndelag: Skal skape enda tøffere konkurranse om nyhetene på Hitra

Etablerer Hitra24 sammen med Tom Skare og Sten Egil Røvik.

I løpet av februar får øykommunen Hitra i Trøndelag sin første heldigitale nettavis når Hitra24 begynner å produsere nyheter.

Tom Skare og Sten Egil Røvik lanserer nettavis på Hitra denne uken - sammen med Tore Strømøy.
Tom Skare og Sten Egil Røvik lanserer nettavis på Hitra denne uken - sammen med Tore Strømøy. Foto: Lars Otto Eide / Hitra-Frøya.no

På sine nettsider skriver den nye avisen at de vil konsentrere seg om å fortelle den gode historien - og  «historien om deg, sett fra et redaksjonelt nøytralt nyhetsperspektiv».

De legger også vekt på at de ikke skal drive med brukerbetaling, men være gratis.

Bak avisen står den kjente programlederen Tore Strømøy, sammen med Sten Egil Røvik og Tom Skare.

Strømøy driver fra før nettavisen Frøya.no, som er i nabokommunen.

Skare står som eier av nettstedet gjennom selskapet Higraf AS, mens Tore Strømøy skal være ansvarlig redaktør. Strømøy er også redaktør og hovedeier i Frøya.no. Sten Egil Røvik, som har tidligere erfaring fra Hitra-Frøya lokalavis er journalist og redaksjonssjef, skriver avisen Hitra-Frøya.

- Strømøy er en mentor som hjelper oss i oppstartsfasen. Sten Egil er den som i hovedsak vil være journalist, men jeg kommer også til å skrive noen artikler. Vi tenker at vi vil være at supplement til det som foregår ut på her, sier Skare til Hitra-Frøya.

Tore Strømøy selv sier at han synes det var et artig initiativ og at han håper at dette vil føre til at konkurrenten blir enda flinkere på Hitra-stoffet.

- Folk var så misfornøyd med Hitra-Frøyas dekning av Frøya, at det ønsket seg en egen avis. Da den kom så økte dekningen voldsomt i regionavisa. Det håper jeg skjer her også. Da blir folk bare glade, for det er mer dekning folk ønsker. Så hvis vi kan bidra med å lage mer stoff fra Hitra – så gjerne det.

Til toppen