Påtroppende kulturminister Trine Skei Grande (V) mottar nøkler til kontoret av avtroppende kulturminister Linda Cathrine Hofstad Helleland (H) torsdag.

- Mediepolitikken blir noe av det viktigste her framover, sier kulturminister Trine Skei Grande

Venstre har varslet en offensiv politikk overfor mediebransjen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

DIREKTE: Kulturminister Trine Skei Grande om mediepolitikken.

Posted by Medier24 on 17. januar 2018

 

I dag presenterte statsminister Erna Solberg (H) sin nye regjering på Slottsplassen.

Der ble det klart, som pressen allerede hadde meldt, at partileder Trine Skei Grande er ny kulturminister i Norge.

Med seg får hun Jan-Christian Kolstø som statssekretær. Han kommer fra stillingen som pressesjef i Venstre og har vært en sentral medarbeider for Grande.

Regjeringen Solberg på Slottsplassen etter ekstraordinært statsråd på Slottet. Fra venstre: Finansminister Siv Jensen (Frp), statsminister Erna Solberg (H), kulturminister Trine Skei Grande (V), bistands- og utviklingsminister Nikolai Astrup (H) og klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V).

Mona Melanie Lindseth (V) blir politisk rådgiver for Grande.

- Jeg har jobbet med kultur så lenge jeg har holdt på med politikk. Kunst og kultur er en av byggesteinene i samfunnet, og kulturpolitikken skal bygge på ytringsfrihet og toleranse. Jeg vil sørge for at kulturen skal ha gode, offentlige støtteordninger og legge til rette for debatt, demokratisk deltakelse og mangfold, sier kulturminister Trine Skei Grande i en uttalelse onsdag og fortsetter:

- Jeg gleder meg veldig til å begynne på arbeidet med å styrke det frie kulturfeltet, barne- og ungdomskulturen, bibliotekene og alle de ulike arenaene som gir folk kulturopplevelser over hele landet.

Den utvidede blågrønne regjeringen har 20 statsråder, én mer enn tidligere. Både nye og gamle statsråder ble overrakt blomster fra venner og kjente.

– Hvordan skal jeg kunne bære alt dette, sa Grande, som måtte få hjelp av Solberg til å bære alle bukettene ifølge NTB.

Avtroppende kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) overrekker nøkkelen til påtroppende kulturminister Trine Skei Grande (V):

Posted by Medier24 on 17. januar 2018

Powered by Labrador CMS