TRYGVE RØNNINGEN, kanaldirektør i TV 2
TRYGVE RØNNINGEN, kanaldirektør i TV 2

FOLK

Trygve Rønningen rykker opp: Fra P4 til ny jobb som sjef for hele MTG Norge

Skal lede alle MTGs virksomheter her i landet.

MTG melder i en pressemelding at Trygve Rønningen er blitt ansatt i en nyopprettet stilling som administrerende direktør i MTG Norge. Rønningen er i dag sjefredaktør og administrerende direktør i P4.

- Fra og med i dag er Trygve ansvarlig for MTGs fri-tv-, betal-tv og radio-virksomheter i Norge, inkludert TV3 Play og gossip.no, heter det i meldingen. 

Som meddelt i en annen pressemelding fra det internasjonale underholdningskonsernet MTG har det skjedd flere endringer i MTGs ledelse i hele Europa. Det er som ledd i denne prosessen at MTG også endrer sin norske lederstruktur.

I pressemeldingen sier MTGs administrerende direktør og konsernsjef Jørgen Madsen Lindemann:

Endringene gjenspeiler vår vilje til å dra fordel av medievaner i rask endring på våre markeder, ettersom seing av tv og video i økende grad skjer på internett, mobil og andre plattformer. Gjennom flere kontaktflater fører dette oss enda nærmere vårt publikum takket være vårt unike tilbud av underholdningsprodukter. Vår moderne organisasjon må derfor kombinere lokal gjennomføring med sentrale konsernfunksjoner som kan drive synergier og operasjonell effektivitet. Kombinasjonen av landsorganisasjoner, den digitale akseleratoren MTGx, og innholdsvirksomheten Nice er et vinnerkonsept.

De fleste av de nyopprettede stillingene ble fylt med interne ansettelser, noe som beviser styrken og dybden i ledergruppen. Disse begavede og erfarne lederne vil nå jobbe for å utvikle sine lokale organisasjoner, og forme samarbeidet med de sentrale konsernfunksjonene så vi får fullt utbytte av den nye organisasjonen.

Trygve Rønningen (46) går i så måte tilbake til å jobbe også med TV, hvor han har jobbet det meste av karrieren sin.

Ifølge Wikipedia begynte han i Oppland Arbeiderblad i 1988 og var journalist i Forsvarets Forum, før han gikk til VG i 1990. Men allerede under etableringen av TV 2 i 1991 var da 21 år unge Rønningen blant de første som ble ansatt i programvirksomheten.

Rønningen har vært prosjektleder, programleder og underholdningssjef, kjent for programmer som Jeopardy!, God ettermiddag, Norge! og Nå eller aldri. Senere ledet han også TV-programmene Big Brother og Singel 24/7.

Siden år 2000 har han vært innom produksjonsselskapene Cee.tv og Mastiff, med en periode som programdirektør i både MTG og P4. I 2014 ble han sjef for P4, og nå altså administrerende direktør for hele MTG Norge.

)

  • Er et internasjonalt mediekonsern med virksomhet innen fri-tv, betal-tv, radio og innholdsproduksjon på fire kontinenter.
  • MTGs Viasat Broadcasting driver fri-tv- og betal-tv-kanaler som er tilgjengelige på Viasats egne satellitt-tv-plattformer og tredjepartsnettverk, og selskapet distribuerer også tv-innhold via internett. MTG er hovedaksjonær i CTC Media, en uavhengig tv-kringkaster i Russland.
  • Modern Times Group er børsnotert på Nasdaq OMX Stockholm.

(Kilde: Wikipedia)

Til toppen