Klubbleder Henrikke Helland i TV 2.
Klubbleder Henrikke Helland i TV 2. (Foto: NTB / Scanpix)

TV 2-ansatte som ikke søker sluttpakke før midnatt, kan få mindre penger dersom de uansett må slutte i neste runde

– Vi mener et frivillig åpent tilbud ville stått seg bedre i den prosessen vi går inn i nå, sier Helland til NTB.

  • Endret

Flere har søkt sluttpakker i TV 2 den siste måneden, men langt fra mange nok til å oppnå målet om å kutte 177 årsverk.

Det bekrefter kommunikasjonsdirektør Sarah Willand overfor NTB. Kanalen vil først over helgen gi status over hvor mange som har valgt å inngå avtaler om sluttpakker. Fristen for frivillige sluttpakker går ut ved midnatt fredag.

Ved forrige korsvei for en måned siden, hadde 64 inngått slike avtaler. Ifølge Willand er det ikke aktuelt å fire på målsettingen om at ytterligere 113 årsverk må bort for å oppfylle spareplanen på 350 millioner kroner.

– Denne målsettingen står fast. Men vi vil søke frivillighet også i den videre prosessen. Men etter midnatt fredag vil ytelsene i eventuelle frivillige sluttpakker være lavere, sier Willand til NTB.

TV 2-klubben hadde bedt om at de ansatte måtte få enda en måned til å vurdere sluttpakker. Men ledelsen varslet fredag at det ikke er aktuelt.

– Vi mener et frivillig, åpent tilbud ville stått seg bedre i den prosessen vi går inn i nå, sier klubbleder Henrikke Helland til NTB. Hun vet ikke hvor mange sluttpakkeavtaler som er inngått den siste måneden.

Ifølge Sarah Willand tror ikke TV 2 – ledelsen at en måned ekstra frist ville ført til flere frivillige avtaler. Sluttpakketilbudet er forlenget to ganger allerede, påpeker hun.

Til toppen