Hjernekirurg Per Kristian Eide hilste på TV2 journalistene Sophie Lund Aaserud og Hanne Taalesen i Oslo tingrett da rettssaken startet. Eide krevde oppreisningserstatning etter omtale i en rekke innslag på TV og artikler på nett. TV 2 mente det ikke er framsatt noen ærekrenkende utsagn. Bak står redaksjonssjef i TV2 Niklas Lysvåg. Advokat Vidar strømme til venstre og Eides forsvarer Per Danielsen til høyre. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

TV 2 er dømt til å betale 825.000 kroner i oppreisning til hjernekirurg Per Kristian Eide

De må også betale 3,5 millioner kroner i saksomkostning, skriver Nettavisen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

 

Bakgrunnen for saken er omtalen av et forskningsprosjekt Eide ledet ved Oslo universitetssykehus.

Saken, som omhandlet pasientkomplikasjoner, ble først sendt på TV 2 høsten 2012. Kanalens reportere hadde jobbet med den i opp mot et halvt år, men tok først kontakt med kirurgen dagen før saken ble sendt.

Eides advokat, Per Danielsen, mener TV 2 har utsatt ham for en rekke skadelige og uriktige beskyldninger. Eide krevde millionerstatning fra TV 2 etter 32 TV-innslag og 17 nettsaker om saken.

– Dommen viser at vi har en uavhengig statsmakt i Norge som har kraft og styrke til å kunne sette mediene på plass når det innimellom er nødvendig, sier Danielsen til Nettavisen.

Powered by Labrador CMS