TV 2s nyhetsredaktør Karianne Solbrække synes det er uheldig om Equinor forsøker å unngå oppmerksomhet rundt negative pressemeldinger.
TV 2s nyhetsredaktør Karianne Solbrække synes det er uheldig om Equinor forsøker å unngå oppmerksomhet rundt negative pressemeldinger. (Foto: Ole Gunnar Onsøien)

TV 2 er med fra starten når Googles smart­høyttaler kommer til Norge om to uker

– Vi i TV 2 vil være til stede der folk er, og vi tror smarte høyttalere vil bli en viktig del av nordmenns hverdag, sier nyhetsredaktør Karianne Solbrække.

Google melder tirsdag morgen at de lanserer sin smarthøyttaler Google Home i Norge 24. oktober.

Fra før er det kjent at VG, NRK og SOL er med på laget med sine nyheter på norsk. I morges ble det også klart at TV 2 blir tilgjengelig for enheter som benytter Google-assistenten.

Nyhetene oppdateres hver time med lyd fra TV 2 Nyhetskanalen, opplyser TV 2 i en melding.

– Vi i TV 2 vil være til stede der folk er, og vi tror smarte høyttalere vil bli en viktig del av nordmenns hverdag. Vi er glade for å kunne være med fra start, og å kunne sette vårt preg på denne hverdagen, sier nyhetsredaktør Karianne Solbrække i TV 2 i meldinga.

Smarthøyttalere er spådd en stor vekst i Norge de neste årene. I dag har 23-25 prosent av amerikanske husstander en smarthøyttaler.

– Vi har sett at smarte høyttalere raskt har blitt populære i markeder som USA og Storbritannia der de vært til salgs en stund. Når Google nå lanserer i Norge og mange nordmenn har eller ønsker seg en slik høyttaler, er det naturlig for oss i TV 2 å være tilstede. Det er et lite, men viktig bidrag til at vi blir en del av nordmenns fremtidige hverdag, sier TV 2 Sumo-direktør Christian Birkeland.

Også NENT Group, som eier blant annet TV 3 og Viasat, opplyser at Viaplays strømmetjeneste blir kompatibel med Google Home og Google Mini når de kommer i butikker.

Til toppen