TV 2-sjef Olav Sandnes.
TV 2-sjef Olav Sandnes. (Foto: Erik Waatland / arkivfoto)

TV 2 får neppe svar på stats­støtte før jul. Departementet er ikke fornøyd med kanalens «nyhets­regnskap»

Uklarheter rundt beregning av reklameinntekter skaper forsinkelse. - Ikke sannsynlig at vedtak om tildeling vil treffes før jul, bekrefter statssekretær Bård Folke Fredriksen til Dagens Næringsliv.

  • Endret

Kulturdepartementet klarer neppe å holde seg til planen om å avklare spørsmålet om statsstøtte til TV 2s nyhetsproduksjon før jul.

Statssekretær Bård Folke Fredriksen.
Statssekretær Bård Folke Fredriksen. Bilde: Heiko Junge / NTB scanpix

Kanalen ber om 135 millioner kroner i bidrag for å fortsette med nyheter, men departementet er ikke enig i regnestykker som ligger i bunnen, skriver Dagens Næringsliv.

Planen var å få på plass en ny avtale i desember, men nå sier departementet at forhandlingene vil ta lengre tid.

– Det er ikke sannsynlig at et vedtak om tildeling vil treffes før jul. Årsaken er at departementet har bedt TV 2 avklare en del forhold i søknaden, blant annet for å sikre at en tildeling vil være i samsvar med EØS-avtalen, skriver statssekretær Bård Folke Fredriksen (H) i en e-post.

Staten er ikke fornøyd med hvordan kanalen har fordelt reklameinntektene når de skiller nyhetene regnskapsmessig fra resten av TV 2s virksomhet. Dette ble omtalt av Kampanje i høst.

– Nei, dette er noe vi ser på, og vi har bedt om en klargjøring, skriver Fredriksen.

SARAH WILLAND, organisasjons- og kommunikasjonsdirektør i TV 2.
SARAH WILLAND, organisasjons- og kommunikasjonsdirektør i TV 2. Foto: TV 2

Kommunikasjonsdirektør Sarah C. J. Willand i TV 2 vil ikke kommentere dialogen med departementet, men sier det er viktig at den nye avtalen gir forutsigbarhet.

– Det er derfor ingen dramatikk i at Kulturdepartementet bruker tid på å gjøre de nødvendige avklaringene, og vi svarer på alle spørsmål de måtte ha, sier hun.

Til toppen