«Med nye bilder og sterke beretninger fra involverte, vil seerne få et unikt innblikk i hva som skjedde den dramatiske natten da fregatten kolliderte med et tankskip 8. november», skriver TV 2 om sitt nye konsept.

TV 2 lager egen «direkte-dokumentar» om fregatt-ulykken

– Historien vi skal fortelle på torsdag vil også vise hvor nære det var at menneskeliv gikk tapt den natten, sier programleder Sturla Dyregrov i en pressemelding.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Fregatten KNM Helge Ingstad kolliderte med en oljetanker utenfor Bergen i november i fjor. Torsdag sender TV 2 direkte-dokumentaren «Fregatten», med mål om å gi seerne nye bilder, ferske intervjuer og bedre innsikt i hva som faktisk skjedde den natten. 

–  At en fregatt krasjer med et tankskip langs norskekysten er knapt til å tro. Vi har gjennomgått hendelsesforløpet, snakket med involverte, og presenterer ny informasjon og nye bilder. Dette skjer direkte fra vårt nyhetsstudio Bergen med gjester og analyse, sier nyhetsredaktør Karianne Solbrække i en pressemelding. 

Sturla Dyregrov skal lede seerne gjennom direkte-dokumentaren.

I pressemeldingen skriver TV 2 at dette er «et nytt format som kombinerer den tradisjonelle dokumentaren med en direktesending bestående analyser og gjester i studio. Den timelange sendingen starter med beretningen om hva som skjedde selve ulykkesnatten, før man med ved hjelp rekonstruksjoner, gjester og analyse ser nærmere på: Hvordan kunne dette skje»? 

– Vi har jobbet med denne sendingen helt siden ulykkesnatten, og vi har ventet på at fartøyet skulle heves. Få der ute vet hvor dramatisk den natten var for de som havnet midt oppi det. Gjennom programmet gjenopplever vi natten sammen med de involverte, sier Dyregrov i meldingen. 

Programmet sendes torsdag kveld. 

Powered by Labrador CMS