TV 2s sportsredaksjon på Nøstet i Bergen - her i mai 2017, da det ble klart at TV 2 også skulle sende Champions League.
TV 2s sportsredaksjon på Nøstet i Bergen - her i mai 2017, da det ble klart at TV 2 også skulle sende Champions League. (Arkvifoto: Gard L. Michalsen)

– Vi bygger en fotballpakke norske seere aldri har sett maken til, sier TV 2. Rappet Europa League fra Discovery

Det betyr at TV 2 skal vise Europaligaen fra høsten 2018 til våren 2021.

TV 2 varsler styrking av sin egen sportskanal. Fra neste høst skal kanalen vise både mesterliga og europaliga.

Det er tidligere kjent at TV 2 skal dele Champions League med MTG. Onsdag kunne TV 2 fortelle at kanalen har sikret seg europaligaen fram til 2021. Det skal sendes over 200 kamper.

Vegard Jansen Hagen
Vegard Jansen Hagen Foto: TV 2

– Vi bygger en fotballpakke norske seere aldri har sett maken til. Det er veldig morsomt å kunne tilby det så mange har etterspurt, nemlig den beste og mest ettertraktede fotballen på et sted, sier sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2.

Hans kanal har fra 2018 rettigheter til mesterliga, europaliga, Premier League, EM- og VM-kvalifisering, Nations League (den nye turneringen for landslag) samt EM- og VM-sluttspill.

– Det betyr at vi fyller hele kalenderen med fotball, så hver eneste dag kan du åpne en ny luke med herlig fotball. Det føles veldig, veldig godt, sier Hagen.

– Mange spør om det kan bli for mye fotball. Det blir aldri for mye fotball, men det kan aldri bli for mye av noe som er så morsomt og inspirerende å formidle til et engasjert publikum. For oss er det drømmen når Premier League, Champions League og europaligaen samles, mener han.

FotballXtra flyttes for øvrig over til TV 2 Sportskanalen neste år.

Europaligaen har de siste årene blitt sendt på Discoverys plattformer.

Til toppen