TV-toppmøtet 2017 på Nordiske Mediedager, fra venstre: Tine Austvoll Jensen (Discovery), Thor Gjermund Eriksen (NRK), Olav Sandnes (TV 2), Gard Steiro (VG) og Morten Aass (MTG).

TV 2 jobber til det siste med søknaden for å bli kommersiell allmennkringkaster. MTG-sjef svarer «ingen kommentar»

Lørdag går fristen ut for å søke på avtalen - og 135 millioner kroner i statsstøtte.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Etter flere års politisk drakamp lyste regjeringen før sommeren ut avtalen som «kommersiell allmennkringkaster», med et årlig tilskudd på inntil 135 millioner kroner til kanalen som får oppdrag.

Mot forpliktelser til å sende nyheter, annet innhold - og holde hovedkontor utenfor Oslo. 

TV 2, som siden 1992 har vært kommersiell allmennkringkaster, har hele tiden vært klar på at de ønsker å fortsette i rollen.

Det bekrefter de fortsatt, men venter helt til det siste med å gjøre endelig vedtak og sende søknad. Fristen er nå lørdag 23. september. 

Organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand sier dette i en kommentar fra TV 2: 

- TV 2 ønsker å være kommersiell allmennkringkaster med hovedkontor og nyhetsredaksjon i Bergen. Den endelige beslutningen om hvorvidt vi skal søke tas av TV 2s styre. 

Sarah Willand, organisasjons. og kommunikasjonsdirektør i TV 2.

- Vi jobber ennå med søknaden og avventer søknadsfrist 23. september før vi gir ytterligere kommentarer, sier hun. 

Oppdraget har gjerne blitt kalt «TV 2-avtalen», fordi den framstår som skreddersydd for nettopp dette mediehuset. 

Men det har vært spekulert i om andre vil søke: En konstellasjon mellom VGTV og de andre Schibsted-avisene har vært nevnt som alternativ, men virker nå uaktuelt. 

Imidlertid har TV3 og MTG vært i samtaler med Kulturdepartementet helt til det siste, skrev Kampanje tidligere i september. Og MTG-sjef Morten Aaas avviste da ikke å etablere en nyhetskanal. 

Overfor Medier24 onsdag morgen ønsker Aass ikke å kommentere, bekrefte eller avkrefte hvorhvidt MTG fortsatt vurderer å søke på avtale.

Powered by Labrador CMS