Svarte skjermer kan bli resultatet for Altibox-kunder på alle TV 2s kanaler.
Svarte skjermer kan bli resultatet for Altibox-kunder på alle TV 2s kanaler.

TV 2 og Altibox ble ikke enige. Det kan bety svarte skjermer midt under fotball-EM

Utsatt frist førte ikke fram - søndag ble det brudd i forhandlingene.

Det er brudd i forhandlingene mellom TV 2 og Altibox. Det betyr at alle Altibox sine kunder står i fare for å miste alle TV 2-kanalene fra natt til tirsdag 21. juni.

Dette melder TV 2 i en pressemelding søndag kveld.

- Avtalen mellom TV 2 og Altibox utløp den 1. juni. Partene valgte likevel å utsette fristen til 20. juni for å bruke mer tid på forhandlingene. Forhandlingene har ikke ført frem til enighet om en ny distribusjonsavtale, heter det i meldingen.

- Vi beklager på det sterkeste at vi ikke har klart å komme til enighet, og det er derfor overhengende fare for at Altibox sine kunder mister TV 2-kanalene, sier Kjetil Nilsen, som er direktør for distribusjon og teknologi i TV 2.

TV 2 ønsker i meldingen ikke å kommentere detaljer i forhandlingene med Altibox, men konstaterer:

– Slik situasjonen er nå vil Altibox sine kunder miste TV 2 sine kanaler fra natt til tirsdag 21. juni, sier Nilsen.

Antydet harde forhandlinger med distributørene

Bruddet i forhandlingene kommer i kjølvannet av TV 2s varslede strategi om å bli langt mer digitale og få et digitalt kundeforhold til flest mulig - primært gjennom den digitale strømmetjenesten Sumo. 

Derfor kan mye tyde på at dette er viktigere for forhandlingene som nå er brutt, enn kompensasjonen for retten til å formidle TV 2s kanaler lineært. 

For en drøy måned siden uttalte TV 2-sjef Olav Sandnes dette til Medier24 om temaet: 

– Diskusjonene vi nå har med distributørene er viktige. Der må vi sammen finne nye løsninger for hvordan vi best kan treffe forbrukerne med nye seermønstre. Vi har dialog med distribusjonspartnerne våre for eksempel om videresalg og pakketering av Sumo. Men dette er krevende forhandlinger, sa Sandnes. 

TV 2 skal bli en «fullverdig digital TV-virksomhet». Betyr det at du ser for deg kanalen uten lineær distribusjon i nær framtid?

– Nei, det tror jeg ikke. Vi ser en endring i seermønsteret, men det er ingen tvil om at lineært TVogså kommer til å være en del av strategien i lang tid framover, sa sjefen da. 

TV 2 understreker at det likevel vil være muligheter å følge med på fotball-EM i Frankrike, fordi alt innhold vil være tilgjengelig på nevnte TV 2 Sumo.

Altibox ønsker ikke å kommentere saken på nåværende tidspunkt, opplyser kommunikasjonsrådgiver Lars Rasdal i Altibox til NTB.

 

Til toppen