CHRISTOPHER HAUG blir dramasjef i TV 2.
CHRISTOPHER HAUG blir dramasjef i TV 2.

TV 2 oppretter drama-avdeling - han skal lede den

- Satser enda mer på norsk drama og fiksjon, skriver kanalen.

TV 2 satser enda mer på norsk tv-drama og fiksjon, og oppretter en egen dramaavdeling med Christopher Haug som dramasjef.

Det melder TV2 i en pressemelding tirsdag:

TV 2 har i stadig økende grad satset på drama de siste årene, og for fire år siden ble Christopher Haug hentet til TV 2 for å spisse kanalens satsning på tv-drama. Seersuksesser som «Meglerne», «Det tredje øyet» og «Frikjent» har kommet som et resultat av denne satsingen.

For å heve kvaliteten både på det som kommer på skjermen og i samarbeidet med bransjen, oppretter TV 2 derfor en egen avdeling som vil jobbe med fiksjon og drama. Denne vil ligge under Programavdelingen og rapportere til programdirektør Jarle Nakken.

- Gjennom utvikling av flere nye dramasuksesser de siste årene, og videreutvikling av varemerker som «DAG» og «Hotel Cæsar» har TV 2 tatt en posisjon hva gjelder fiksjon og tv-drama, og vi ønsker å satse ytterligere i tiden fremover. Som programredaktør har Christopher Haug i praksis ledet og driftet denne satsningen, men TV 2 har ikke formelt hatt noen egen dramastilling. Christopher har en unik teft og forståelse for norsk tv-drama, og vi er veldig glade for at Christopher har takket ja til å lede denne avdelingen videre, sier programdirektør Jarle Nakken i pressemeldingen.

- Det har vært utrolig givende å bygge opp en dramasatsning på TV 2 de siste årene. Derfor er det veldig hyggelig at TV 2 ønsker å satse enda mer og at jeg får tillitten til å lede arbeidet. Jeg skal kjempe for norsk tv-drama med nebb og klør og gleder meg til å vise fantastiske serier på TV 2 i årene som kommer, sier Christopher Haug.

Haug tiltrer som dramasjef 1. august, opplyser TV 2 i pressemeldingen.

Til toppen