Jens Christian Nørve er programleder og krimjournalist.
Jens Christian Nørve er programleder og krimjournalist. (Foto: TV 2)

TV 2 satser på true crime: Lager serie om «seriemorderen fra Orkdal»

– Dette er en av de største kriminalsakene i Norge i nyere tid, men mange vet lite om hva som skjedde i Orkdal, sier krimjournalist og programleder Jens Christian Nørve.

I 1983 ble sykehjemsbestyrer Arnfinn Nesset dømt for å ha drept 22 pasienter med et åndedrettslammende medikament på Orkdal syke- og aldershjem i Trøndelag.

I sin beskrivelse av serien skriver TV 2: 

«Da Nesset-saken ble rullet opp på starten av 80-tallet var det ingen som kunne tro at Arnfinn Nesset hadde begått drap. Han var en velrespektert mann i Orkdal, en familiemann og bestyrer på Orkdal syke- og aldershjem. Men i løpet av etterforskningen og 967 timer med politiavhør tilsto han 30 drap».

I retten trakk han imidlertid tilståelsene og hevdet at han var uskyldig. Han sa at politiet presset han i avhør 

Nå har krimjournalist og «Åsted Norge»-programleder Jens Christian Nørve og tidligere Kripos-etterforsker Asbjørn Hansen fått tilgang til avhørene - og håper å komme til bunns i gåten rundt orkdalingen. 

– Dette er en av de største kriminalsakene i Norge i nyere tid, men mange vet lite om hva som skjedde i Orkdal. Jeg ble overrasket over at seriedrapene nesten ikke har vært omtalt siden dommen falt i 1983, sier Jens Christian Nørve i en pressemelding og legger til: 

– Vi har fått et unikt innblikk i politiets etterforskning og hva som lå til grunn for dommen mot Arnfinn Nesset. Vi har blant annet møtt dem som jobbet sammen med Nesset, politifolkene som etterforsket han og en av forsvarerne, sier Nørve i meldingen. 

TV 2s programdirektør Kathrine Haldorsen gleder seg til å se hva «Åsted Norge»-gjengen får ut av avhørene. 

– TV 2 satser knallhardt på krim, og er ledende på krim, med «Åsted Norge». I fjor fikk «Åsted Norge»-redaksjonen en unik tilgang til etterforskningsdokumentene som ledet opp til seriedrapsdommen mot Arnfinn Nesset. Dokumentene forteller en utrolig og facinerende historie, som vi mener det norske folk fortjener å få innblikk i. Resutatet er en ny høykvalitets truecrime-serie fra TV 2, sier hun i en pressemelding. Til toppen