Natt til 9. november sender TV 2 Nyhetskanalen gjennom hele natten. Men allerede fra mandag kveld gir denne gjengen gir deg siste nytt, kommentarer og analyser. F.v. Vårin Alme, Thor Steinhovden, Kjetil H. Dale, Trygve Svensson, Elin Ludvigsen, Eirik Bergesen, Morten Sandøy, Hans Olav Lahlum, Hilmar Mjelde.
Natt til 9. november sender TV 2 Nyhetskanalen gjennom hele natten. Men allerede fra mandag kveld gir denne gjengen gir deg siste nytt, kommentarer og analyser. F.v. Vårin Alme, Thor Steinhovden, Kjetil H. Dale, Trygve Svensson, Elin Ludvigsen, Eirik Bergesen, Morten Sandøy, Hans Olav Lahlum, Hilmar Mjelde. (Foto: TV 2)

TV 2 satser tungt på det amerikanske valget - har sendt et stort team med journalister og fotografer til USA

Har hentet inn flere eksperter til studio og sender flere kjente reportere over dammen.

Høstens store nyhetsbegivenhet, presidentvalget i USA, nærmer seg. TV 2 Nyhetskanalen satser tungt på dekningen, opplyser de i en pressemelding.

«Den brede dekningen blir aller størst for TV 2 Nyhetskanalen, i tillegg til den løpende dekningen i TV 2s mange nyhetssendinger. Både i Bergen og i Oslo vil en rekke eksperter lose norske tv-seere gjennom valget mellom Hillary Clinton og Donald Trump», skriver de.

– Dekningen av presidentvalget i USA er en stor og viktig sak for TV 2 Nyhetskanalen. Vi satser både med egne Valgstudio-sendinger og en formidabel Valgnatt-sending den 8. november. Vi har knyttet til oss et bredt panel av dyktige eksperter som skal hjelpe oss å forstå alt som skjer gjennom hele valgkampen, opplyser redaksjonsleder Silje Hovland i TV 2 Nyhetskanalen i pressemeldingen.

Til Medier24 opplyser TV 2 at de sender reporterne Pål T. Jørgensen, Sonja Skeistrand Sunde, Elin Sørsdal og Mathias Ask til USA. Dette i tillegg til Are Tågvold Flaten, som kommenterer. På toppen av dette står et kobbel med fotografer klar til å filme det som skjer.

Nå på mandag starter TV-kanalen med programmet «Valgstudio USA», som ledes av Elin Ludvigsen.

«Valgstudio USA» skal ta for seg valgkampen som da er i sin mest intense fase, men også presentere noen hovedtemaer i hver sending. Programmet blir i all hovedsak gjestebasert, opplyser de i pressemeldingen.

– Vi satser mer enn noen gang på valget i USA og merker at seerne våre er svært engasjert og interessert i dette valget. Et stort team med journalister er på plass i USA for å levere reportasjer og ta pulsen på de amerikanske velgerne. Norske seere får derfor rapporter og analyser både i våre hovedsendinger, på TV 2 Nyhetskanalen og TV2.no gjennom hele døgnet, skriver nyhetsredaktør Karianne Solbrække i den samme meldinga.

Selve valgdagen 8. November går TV 2 Nyhetskanalen inn i et intenst døgn og endrer sendeskjemaet. «Valgstudio USA» utvides til fem timer fra kl. 16.00-21.00. Programledere her er Øyvind Brigg og Rune Kjos.
 
På nyhetsdesken i Bergen denne kvelden sitter valgnatt-teamet som skal bringe det hele i havn. TV 2 Nyhetskanalen går på med «Valgnatt USA» rett etter at 21-sendinger er ferdig. Programledere er Elin Ludvigsen og Morten Sandøy.

Kjetil H. Dale er programleder med hovedansvar for presentasjon av grafikk, valgresultater og sosiale medier. Tallknuserene er som alltid Kjetil Løset og Terje Sørensen.
 
Denne sendingen holder det gående gjennom hele natten frem til kl. 06.00. 

Kilde: TV 2 pressemelding.

Dette er ekspertene TV 2 har knyttet til seg i forbindelse med presidentvalget i USA:

  • Hans Olav Lahlum, valgekspert, TV 2
  • Trygve Svensson, retorikkekspert, TV 2 og UiB
  • Eirik Bergesen, USA-kommentator, TV 2
  • Vårin Alme, USA-kommentator, TV 2 og ampol.no
  • Hilmar Mjelde, USA-ekspert, TV 2 og UiB
  • Thor Steinhovden, USA-kommentator, TV 2 og rådgiver, Agenda
Til toppen