15. desember har TV 2-serien "Villmark uten voksne" premiere. Der skal 16-åringene Isak og Simon gå Norge på langs.
15. desember har TV 2-serien "Villmark uten voksne" premiere. Der skal 16-åringene Isak og Simon gå Norge på langs. ( )

TV 2 sendte to 16-åringer ut for å gå Norge på langs

For å underholde de yngre seerne sender TV 2 ut 16-åringene Isak og Simon for å gå Norge på langs – fulgt av en drone.

I «Villmark uten voksne» måtte tenåringsguttene ifølge kanalens pressemelding «takle vær og vind, passe seg for ville dyr, navigere i vanskelig terreng og passe på å få i seg nok mat».

Underveis fikk de utfordringer fra en karakter kalt Alfa, som sendte instrukser per drone. Isak og Simon måtte i tillegg filme seg selv til serien, som har premiere 15. desember på TV 2 Sumo og TV 2.

– Allerede som 12-åring sa jeg at jeg skulle gjennomføre denne turen etter ungdomsskolen, altså når jeg var 16 år. Som 12-åring planla jeg deler av ruta, i tillegg startet jeg å blogge som 13-åring for å ha sjanse til å få noen sponsorer til ekspedisjonen, skriver Isak på sin friluftsblogg.

Til våren følger TV 2 opp enda yngre seere med seriene «Barnehageliv», filmet i en gårds- og naturbarnehage, og «Du er min venn», viet vennskap.

– For dagens barn er mulighetene til å bli underholdt uendelige, og nettopp derfor er det viktig for TV 2 at barneprogrammene holder en like høy kvalitet som programmene for voksne seere, sier kanaldirektør Trygve Rønningen i TV 2.

Til toppen