FJORDEN COWBOYS: Lothepus og Joar.
FJORDEN COWBOYS: Lothepus og Joar. (Foto: TV 2)

TV 2-serien Fjorden Cowboys er nominert til Rockie Awards

- Dette er stort, sier regissør og programdirektør.

  • Endret

Fjorden Cowboys er nominert til den internasjonale tv-prisen Rockie Awards.

- En av de gjeveste prisene i den internasjonale TV-bransjen, skriver TV2 i en pressemelding.

 - Denne nominasjonen bare understreker at Fjorden Cowboys er norskprodusert tv-underholdning av ypperste kvalitet, sier programdirektør i TV 2 Jarle Nakken.

Prisen deles ut under World Media Festival i Banff, Canada den 8. juni. Fjorden Cowboys er blant seks utvalgte kandidater i kategorien beste reality, og skal konkurrere mot program fra hele verden, blant annet Discovery serien Deadliest Catch. I kategorien er også det programmer fra India, Canada, Kina og Europa.

Her er er samtlige nominerte:

  • Deadliest Catch, USA
  • Endless Love, China
  • The Body of Coppens, Belgium
  • The Fjord Cowboys, Norway
  • Unusually Thicke, Canada

Jarle Nakken er ikke alene om å juble over prisnominasjonen i det som ofte kalles «The Olympics of Television».


- Dette er stort! Vi har laget en serie vi er skikkelig stolte av, og at den blir lagt merke til i det store utland er fantastisk., sier regissør Geir Kreken. Han har overtatt regiansvaret etter Hildegunn Waerness, som hadde idéen til prosjektet, og som laget første sesong.

- Rockie Awards er en pris som ikke tar hensyn til opprinnelsesspråk. Det betyr at alle produksjoner, om de er fra USA, India eller Norge, stiller på like premisser, sier Kreken.
I andre kategorier er serier som Fargo, Suits, Dr. Who og Mythbusters nominert.

En oversikt over samtlige nominasjoner, finner du her.

- Det er Joar og Lothepus sine liv i urnorske Hardanger som er ramme for serien. Serien har mange hengivne fans i Norge, og jeg er stolt over at vi har klart å fenge også internasjonalt. Det er deilig å vite at serien vi har laget er i verdensklasse, sier regissøren.

Fjorden Cowboys er en dokumentarserie på 20 x 23 minutter, er produsert av Flimmer Film for TV 2 Zebra.

- Vi har hele tiden ment at vi har laget bra tv, men å bli nominert i konkurranse med en av verdens største tv-suksesser, og kanskje det beste som er laget i sjangeren, er ufattelig kult. Hildegunn Waerness sin visjon og skapning Fjorden Cowboys er blitt glimrende videreført av Geir Kreken i sesong 2. Annerkjennelsen ved en sånn nominasjon er enorm, sier produsent Flimmer film Lars Løge.

- Fjorden Cowboys treffer våre maskuline seere – og ganske mange kvinner også! – akkurat der den skal. Med masse humor og kjærlighet til hovedpersonene, Joar og Lothepus, og til det livet de lever inne i Sørfjorden i Hardanger. Vi er imponerte over det engasjementet Flimmer film har til denne unike produksjonen, og ser med stor glede frem til sesong 3, sier Jarle Nakken, programdirektør i TV 2.

Til toppen