BLAST Premier er en verdensomspennende Counter-Strike: Global Offensive-turnering hvor de beste lagene og største stjernene konkurrerer om en premiepott på 4,25 millioner dollar.
BLAST Premier er en verdensomspennende Counter-Strike: Global Offensive-turnering hvor de beste lagene og største stjernene konkurrerer om en premiepott på 4,25 millioner dollar. (Foto: BLAST)

TV 2 sikrer seg nye e-sport-rettigheter

Kanalen skal sende både BLAST Premier-sesongen og BLAST Premier Showdown, samt ESL Pro Tour.

TV 2 fortsetter å bygge ut sin rettighetsportefølje på e-sport, og har sikret seg både BLAST Premier-sesongen og BLAST Premier Showdown nordisk kvalifisering, opplyser kanalen.

I tillegg vil TV 2 sende ESL Pro Tour denne måneden, og frem til Masters Tournament i mars neste år. TV 2 skal også sende den den nye CS:GO-sesongen, som begynner med kamper fra DreamHack og ESLs ESL Pro Tour.

– Vi er veldig glade for å kunne sende dette i Norge. Esports har kommet langt og alle disse rettighetene er et strålende eksempel på det. TV 2 har mer enn 25 års erfaring som forvaltere av det norske folks lidenskap for sport, og vi har et klart mål om å øke interessen også for esport gjennom kunnskap, kreativitet og engasjement, sier sportsredaktør Vegard Jansen Hagen.

I BLAST-turneringen vil flere av verdens største lag vil kjempe om en premiepott på rundt 4,25 millioner dollar, inkludert FaZe Clan med norske Håvard Nygaard.

ESL er verdens størst e-sport-selskap. Siden opprettelsen i 2000 har ESL forandret industrien gjennom utallige turneringer, både online og offline. Selskapet drifter store internasjonale ligaer og turneringer som ESL One, Intel Extreme Masters, ESL Pro League og andre store stadion-turneringer.
ESL er verdens størst e-sport-selskap, og drifter store internasjonale ligaer og turneringer som ESL One, Intel Extreme Masters og ESL Pro League.. Foto: ESL
Til toppen