TV 2s Jens Christian Nørve og Åsted Norge skal jakte kjærlighets­svindlere i beste sendetid

- Mange har fått en venneforespørsel fra en amerikansk offiser på Facebook. Vi møter en kvinne som har overført store summer til ham - og hun er dønn forelsket, sier Nørve.

Første episode av programmet Åsted Norge ble sendt i 2016 og programmet har vært en stor suksess for TV2. Nå videreføres det også utover høsten.

Jens Christian Nørve
  Foto: Erik Waatland

Under TV 2s høstlansering ble det klart at journalist Jens Christian Nørve, som er programleder, skal vise fram en veldig spesiell historie.

- Mange nordmenn har blitt forsøkt svindlet av profiler på Facebook som utgir seg for å være en amerikansk offiser. Der mange skjønner at dette er bedrag, så er det andre som ikke gjør det. Vi har møtt en eldre kvinne som har overført flere hundre tusen kroner til mannen, som hun er stormforelsket i, sier han til Medier24.

Åsted Norge er et direktesendte program som gir et innblikk i politiets arbeid Programleder Jens Christian Nørve har med seg en ekspertgruppe bestående av forsvarsadvokat John Christian Elden, tidligere politileder Hanne Kristin Rohde og tidligere Kripos-etterforsker Asbjørn Hansen.

Til toppen