Kadafi Zaman og Aslug Cecilie Henriksen
Kadafi Zaman og Aslug Cecilie Henriksen (Ole Gunnar Onsøien)

TV 2s Kadafi Zaman er fortsatt siktet i Pakistan: Reiser ikke tilbake før saken er løst

(BERGEN): I juli ble TV 2-journalist Kadafi Zaman arrestert i forbindelse med en demonstrasjon i byen Gujrat i Pakistan. Lørdag fortalte han historien til deltakerne på Hauststormen.

Zaman var involvert i to anmeldelser, der han og 38 andre anklages for drapsforsøk, for å ha tatt mobilen fra politimenn og revet i stykker en politiuniform, skrev Aftenposten i juli. 

Dette skjedde etter at han dekte en demonstrasjon i byen Gujrat for TV 2,  under et ferieopphold i landet. 

Siktelsen for av en av mobiltyveriene og drapsforsøk er avvist av retten, mens han fortsatt er siktet for ett tyveri og for innblanding i statlige affærer. 

Det opplyser Zaman til Medier24, etter å ha dobbeltsjekket med sin pakistanske advokat. 

Lørdag hadde han en prat på scenen med Aslug Cecilie Henriksen, redaksjonssjef i TV 2s utenriksavdeling under Hauststormen.

– Det pågår høringer i Pakistan, men jeg må ikke være til stede. Den går sin gang, sa han.

Zaman har inntrykk av at domstolen i landet fungerer. I alle fall bedre enn politiet. 

– I et land hvor de kan fabrikkere alt mulig, er ikke det noe big deal å bli siktet for drapsforsøk. Det at en dommer avviser en sak så kjapt etter viser hvordan de fabrikkerer ting, sier han til Medier24 og sikter til mobiltelefon som han ble anmeldt for å ha stjålet. 

Advokatene til Zaman har motanmeldt pakistansk politi for å ha stjålet to av TV 2s telefoner, og annet utstyr som han han hadde med seg. 

Til Medier24 forteller Zaman at han til tross fra siktelsene mot ham ikke har noe problem med å dra tilbake til Pakistan. 

– Jeg har veldig lyst. Og jeg kommer til å dra med en gang dette formelt er over. Det ble så mye støy, og jeg veit ikke hvor forbanna de er på meg, sier han. 

Han forteller at han imidlertid fint kan dra nå også. Han har ingen restriksjoner på reise i Pakistan, og er ikke redd for å bli anholdt ved ankomst i landet.

Til toppen