Ansvarlig redaktør Øystein Merkesvik i Hnytt og TV Haugaland.
Ansvarlig redaktør Øystein Merkesvik i Hnytt og TV Haugaland.

TV Haugaland med sprekt og smart stunt – kjører hele dagens sending fra mobilen

Alt fra videoinnslag til gjennomføringen av sendingen gjøres rett fra mobilen. – Kvaliteten på mobilvideo har blitt kjempebra, sier ansvarlig redaktør Øystein Merkesvik.

TV Haugaland har også tidligere hatt TV-sendingen 17:30 med flere reportasjer lagd på mobil, men aldri før har de dedikert sendingen ene og alene til den.

– Vi har holdt på med et mobilprosjekt og tenkte at i dag har vi anledning til å trykke på litt ekstra. I dag tar vi pulsen på Haugalandet ved å kjøre alle nyhetsinnslagene på nettopp mobilen, sier ansvarlig redaktør Øystein Merkesvik i Hnytt og TV Haugaland til Medier24. 

De har aldri før gjort noe slikt. Egentlig var mobilen ment som et supplement når det skjedde hendelser eller annet som måtte kjapt ut.

– Vi har alltid med oss telefonen og har de senere årene kjøpt inn stativer, mikrofoner og tilbehør til telefonen. Kvaliteten på mobilvideo har blitt kjempebra og med stabilisatorer, steadycam og trådløse mygg-mikrofoner, er det blitt veldig enkelt.

 

Journalistene Knut Netland og Tor Håkon Thomassen i TV Haugaland.

 

Kommer tettere på kildene

Redaktøren er spent på tilbakemeldingene fra seerne i dag. TV Haugaland har hatt tre fotografer ute i dag for å hente inn stoffet til dagens sending.

– Vi ser også at kildene våre etter hvert har blitt vant til å bli filmet med nettopp telefonen. Det er ikke så skummelt heller når vi står der med mobil, så det gjør at vi kommer tettere innpå. Vi får også en del mobilvideoer fra publikum, som vi bruker i sendingene.

– Neste steg blir å filme stående?

– Haha, vi får se. Det gjelder å følge med, for utviklingen skjer fort, avslutter redaktøren.

Til toppen