TV2 satser på spillnerder: Samarbeider om ny liga for «e-sport»

TV2 satser på spillnerder: Samarbeider om ny liga for «e-sport»

Hvem er best i CS? Det kan du snart se på TV2.

TV 2 har inngått et samarbeid med House of Nerds, og satser på en egen e-sport-liga med oppstart i mars. Det melder tv-kanalen i en pressemelding tirsdag. 

- Interessen for e-sport er stadig voksende her til lands og en satsing som det vi gjør nå har vært en ambisjon vi har hatt en god stund allerede. Jeg har klokkertro på at dette er et spennende og fremtidsrettet tv-produkt, både på nett og på lineær tv, sier prosjektleder for e-sport hos TV 2 Sporten, Mikael Harstad Groven, i pressemeldingen.

Og legger til:

- E-sport er som lynsjakk i 120 kilometer i timen, så her er det bare å holde seg fast!

I første omgang satses det på tre spill: «League of Legends», «StarCraft 2» og «Counter Strike: Global Offensive». Sesongen vil gå over ti serierunder. TV 2 skal stå for den redaksjonelle og tekniske kompetansen, og House of Nerds for infrastruktur og det spilltekniske.

- I TV 2 er vi fornøyde med å ha med oss House of Nerds som partner i denne ligaen. Deres lokaler vil passe perfekt inn i ambisjonen om å gi en helhetlig seeropplevelse, samtidig som vi kommer til å befinne oss i selve hjertet til Norges e-sport-fremtid, sier Harstad Groven i pressemeldingen.

TV2 beskriver House of Nerds som spill- og teknologinerdenes nye møtepunkt i Oslo.

- Huset, på 1000 kvadratmeter, er et hjem for nerder av alle slag. E-sport og gaming er en naturlig del av House of Nerds, heter det i pressemeldingen.

- House of Nerds tror sterkt på at et samarbeid med TV 2 vil gi e-sporten det rette løftet i Norge. E-sport engasjerer millioner av seere verden over, og vi ser frem til å skape en arena som sprer sporten til et bredere publikum i landet også, sier Ida Faldbakken, CEO i House of Nerds.

Sendingene kommer først og fremst til å gå på TV 2 Sumo, men seerne vil også få noe e-sport på TV 2 Sportskanalen.

- Vi skal behandle vår nye liga redaksjonelt, sørge for gode kommentatorer, tabeller og en god nettdekning. Den nye ligaen skal være seriøs, med gode premier, lover Harstad Groven.

Til toppen