«Twitterdronninga frå Ryfylke» blir redaktør i Suldalsposten. Esther Moe tar over for Astrid Espeland

Tar over lederjobben når Espeland blir kulturhussjef.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Onsdag 13. april meldte Suldalsposten (på papir/bak mur) at redaktør og daglig leder Astrid Espeland har takket ja til ny jobb som leder av det nye kulturhuset i Sauda, og slutter i avisa etter sommeren.

Dermed måtte avisa ut på lederjakt, og del 1 av den tok ikke lang tid: Allerede fredag (15. april) meldte avisa at Esther Moe fra 1. august tar over som ansvarlig redaktør. Moe er i dag redaksjonsleder i lokalavisa.

Samtidig har styret i avisa nå vedtatt å dele lederjobben, og lyst ut stillingen som daglig leder. 

Suldalsposten er en liten, men høyst vital lokalavis med et opplag på 2347 - som har holdt seg imponerende stabilt og også økt noe de seneste åra. Opplaget er bare 100 under «toppåret» 2008. Avisa er både i 1998 og 2014 kåret til «Årets lokalavis».

Suldalsposten er forøvrig en av mange lokalaviser som har redusert frekvensen; fra februar av gikk avisa fra to til én ukentlige utgaver, som Medier24 skrev om tidligere mandag

- Framleis ei god lokalavis

Og om ikke avisa er kjent for deg, så har du kanskje hørt og lest den nye redaktøren Esther Moe før:

Hun er nemlig lokalavis-Norges kanskje ivrigste og mest poetiske tvitrer, som melder om både samfunn, politikk, vær, vind og mye annet, for nær 8000 følgere på @estermoe. Det var Stavanger Aftenblad som for noen år siden titulerte henne som twitterdronninga frå Ryfylke. 

Nå tar hun snart over ledelsen i avisa, og har ingen umiddelbare planer om å gjøre veldig store endringer, sier hun til egen avis på Suldalsposten.no (åpen): 

– Eg har ingen planar om at lesarane skal merka så mykje til det. Eg ønskjer å bidra til at Suldalsposten framleis skal vera ei god lokalavis for suldalssamfunnet. For meg inneber det å vera nyhendesvolten, kritisk, begeistra, undersøkjande og interessert i folk, og det folk driv med her. 

Powered by Labrador CMS