BLIR REDAKTØR: Ether Moe (nummer to fra venstre) tar over som redaktør for Suldalsposten etter sommeren. Astrid Espeland (med briller) gir seg i avisbransjen for å bli kulturhusleder. Bildet er fra LLAs landsmøte våren 2015 - med kledelige avis-kjoler!
BLIR REDAKTØR: Ether Moe (nummer to fra venstre) tar over som redaktør for Suldalsposten etter sommeren. Astrid Espeland (med briller) gir seg i avisbransjen for å bli kulturhusleder. Bildet er fra LLAs landsmøte våren 2015 - med kledelige avis-kjoler! (Bilde: )

«Twitterdronninga frå Ryfylke» blir redaktør i Suldalsposten. Esther Moe tar over for Astrid Espeland

Tar over lederjobben når Espeland blir kulturhussjef.

Onsdag 13. april meldte Suldalsposten (på papir/bak mur) at redaktør og daglig leder Astrid Espeland har takket ja til ny jobb som leder av det nye kulturhuset i Sauda, og slutter i avisa etter sommeren.

Dermed måtte avisa ut på lederjakt, og del 1 av den tok ikke lang tid: Allerede fredag (15. april) meldte avisa at Esther Moe fra 1. august tar over som ansvarlig redaktør. Moe er i dag redaksjonsleder i lokalavisa.

Samtidig har styret i avisa nå vedtatt å dele lederjobben, og lyst ut stillingen som daglig leder. 

Suldalsposten er en liten, men høyst vital lokalavis med et opplag på 2347 - som har holdt seg imponerende stabilt og også økt noe de seneste åra. Opplaget er bare 100 under «toppåret» 2008. Avisa er både i 1998 og 2014 kåret til «Årets lokalavis».

Suldalsposten er forøvrig en av mange lokalaviser som har redusert frekvensen; fra februar av gikk avisa fra to til én ukentlige utgaver, som Medier24 skrev om tidligere mandag

- Framleis ei god lokalavis

Og om ikke avisa er kjent for deg, så har du kanskje hørt og lest den nye redaktøren Esther Moe før:

Hun er nemlig lokalavis-Norges kanskje ivrigste og mest poetiske tvitrer, som melder om både samfunn, politikk, vær, vind og mye annet, for nær 8000 følgere på @estermoe. Det var Stavanger Aftenblad som for noen år siden titulerte henne som twitterdronninga frå Ryfylke. 

Nå tar hun snart over ledelsen i avisa, og har ingen umiddelbare planer om å gjøre veldig store endringer, sier hun til egen avis på Suldalsposten.no (åpen): 

– Eg har ingen planar om at lesarane skal merka så mykje til det. Eg ønskjer å bidra til at Suldalsposten framleis skal vera ei god lokalavis for suldalssamfunnet. For meg inneber det å vera nyhendesvolten, kritisk, begeistra, undersøkjande og interessert i folk, og det folk driv med her. 

Til toppen