Recep Tayyip Erdoğan
Recep Tayyip Erdoğan (Foto: Wikimedia public domain license)

Tyrkias president politianmelder en avis etter kritisk journalistikk

Avis hevdet at Tyrkia hjalp syriske opprørere med våpen.

Istanbul (NTB-AFP): Tyrkias president har anmeldt en av landets største aviser. Årsaken er bilder som angivelig dokumenterer at tyrkisk etterretningstjeneste har sendt våpen til opprørere i Syria.

Recep Tayyip Erdogan har anklaget den opposisjonelle dagsavisen Cumhuryet og sjefredaktør Can Dundar for å ha» publisert bilder og informasjon som er i strid med sannheten». I tillegg anklager presidenten avisen for å ha «tilegnet seg og spredt hemmelig informasjon», melder nyhetsbyrået Anatolia tirsdag.

Sist fredag publiserte Cumhuriyet bilder som viste at tyrkiske sikkerhetsstyrker oppdaget esker med noe som ble beskrevet som våpen og ammunisjon. Eskene skulle sendes til Syria om bord på lastebiler tilhørende den nasjonale etterretningstjenesten MIT, men ble stanset nær den syriske grensen.

Bildene var bevis på at Tyrkia sender våpen til syriske opprørere, skrev avisen. Påstanden benektes blankt av regjeringen i Ankara.

Erdogan anklager redaktør Dundar for spionasje og benektet tirsdag på ny påstander om at Tyrkia hjelper opprørere, inkludert IS. Hjelpen på bildene skulle til den turkmenske minoriteten i Syria, ifølge ham.

– Personen som laget denne historien, vil betale en høy pris. Jeg kommer ikke til å la ham slippe unna med det, sa presidenten i et intervju med den statsdrevne fjernsynskanalen TRT søndag.

(©NTB)

Til toppen