Journalister fra India, El Salvador, Tyrkia og Egypt er hedret for at de har kjempet for pressefrihet til tross for dødstrusler, fengsling og eksil.
Journalister fra India, El Salvador, Tyrkia og Egypt er hedret for at de har kjempet for pressefrihet til tross for dødstrusler, fengsling og eksil. (Foto: Wikimedia public domain license)

Tyrkisk journalist er pågrepet fordi han kritiserte presidenten

Nå risikerer han mer enn fem års fengsel.

Istanbul (NTB-DPA): En tyrkisk journalist er pågrepet for å ha kritisert president Recep Tayyip Erdogan i en artikkel. Journalisten risikerer fem år og fire måneders fengsel.

Journalisten er ansatt i storavisen Hurriyet. Han er pågrepet med begrunnelse i å ha fornærmet presidenten, melder det tyrkiske nyhetsbyrået DHA lørdag.

I journalistens artikkel er riktig nok Erdogan ikke engang nevnt ved navn.

– Hei, din store mann, skam deg selv, skrev journalisten Ertugrul Ozkok i september.

Pågripelsen av journalisten skjer to dager etter at to andre journalister også ble pågrepet av tyrkisk politi. De hadde skrevet en sak om våpenleveranser fra Tyrkia til islamistiske opprørere i Syria.

Det var nok til at de ble siktet for å tilhøre en terrorgruppe og siktet for spionasje. Avisen de er ansatt i, Cumhuriyet, publiserte tidligere i år bilder av det som skal ha vært bevis på våpenleveranser som fant sted i 2014.

Tyrkias regjering beordret beslaglegging av avisutgaven, og saken er fortsatt under etterforskning. Erdogan skal personlig ha anmeldt oppslaget, ifølge nyhetsbyrået DPA.

Til toppen