(Illustrasjonsfoto: YayImages.com)
(Illustrasjonsfoto: YayImages.com)

Tyske forskere slår alarm: - Usikre apper gjør persondata sårbare for hackerangrep

Mener «milliarder» av opplysninger er i faresonen.

Singapore (NTB-Reuters): En svakhet i måten mobilapper lagrer brukernes persondata, gjør at «milliarder» av slike opplysninger er sårbare for hackerangrep, mener en tysk forskergruppe.

Sikkerhetsforskerne har sett på hvordan persondata knyttet til mobilapper lagres. De har konkludert med at en svakhet i rutinene gjør at brukernes opplysninger – som passord og adresser – kan være i faresonen.

Teamleder Eric Bodden sier «trolig er snakk om milliarder» av oppføringer.

– Vi fant apper med denne sårbarheten i nesten alle kategorier, forteller Siegfried Rasthoffer, som har deltatt i prosjektet. De har gjennomført en detaljert studie av spill, helseapper, meldingstjenester, sosiale medier og mobilbanker.

Svakheten ligger i hvordan de ulike appene lagrer persondata, noe som vanligvis skjer på et knippe nettlagringstjenester. Disse tilbyr sikre tilkoblinger, men mange utviklere holder seg til standardløsninger, som ifølge forskerne er lette for angriperne å bryte gjennom.

Forskerne ønsker ikke å si hvilke apper de har avdekket som sårbare, men sier at det gjelder titusener av de små programmene. Også flere av de mest populære appene i Apples og Googles butikker er på listen.

(©NTB)

Til toppen