Noen av de mange avisoppslagene om Panama Papers våren 2016. (Faksimiler)
Noen av de mange avisoppslagene om Panama Papers våren 2016. (Faksimiler)

Tyske myndigheter mener mediene bør overlevere alle 11,5 millioner Panama Papers-dokumenter

- Til stor hjelp for etterforskningen, sier Heiko Maas.

Berlin (NTB-Reuters): Medieorganisasjonene som har jobbet fram Panama Papers-saken, bør overlevere alle de 11,5 millioner dokumentene de sitter på, sier Tysklands justisminister.

Myndighetene i mange land har iverksatt etterforskning etter lekkasjene av panamadokumentene for å se om det har blitt begått straffbare forhold når rike og mektige personer har plassert sine penger i skatteparadiser.

– Det vil være til stor hjelp for etterforskningen dersom alle dokumentene ble overlevert til tyske myndigheter, sier den tyske justisministeren Heiko Maas til avisa Tagesspiegel søndag.

I sentrum for avsløringene står det Panama-baserte advokatfirmaet Mossack Fonseca, som har hjulpet klienter fra hele verden med å opprette 250.000 postboksselskaper i skatteparadiser i fire tiår.

11,5 millioner krypterte dokumenter ble i fjor lekket fra advokatfirmaet og gitt til den tyske avisa Süddeutsche Zeitung. Avisa tok så kontakt med det internasjonale journalistnettverket ICIJ for å få hjelp med å analysere dokumentene.

Til toppen