Universitetet i Stavanger slettet hele punktet fra varslingslisten sin i går, der man ba folk være varsomme med å ta kontakt med media i varslingssaker.

Ba studenter tenke seg om før de varslet media om trakassering fordi medieoppslag kunne skade universitetet unødig

Nå har Universitetet i Stavanger fjernet hele avsnittet fra varslingssidene sine. – Det er en veldig spesiell måte å kommunisere på, mener Elin Floberghagen i presseforbundet.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Det er nettstedet Forskning.no som melder om praksisen ved universitetet som nå har opphørt.

Universitetet har måttet håndtere en kinkig situasjon der en av deres professorer er anklaget for trakassering etter at flere kvinner og studenter har varslet i sosiale medier om uønsket adferd på akademikeren.

I den forbindelse har Forskning.no sett på varslingsrutinene til universitetet og der kommer det fram at de har følgende råd til folk som vurderer å si fra om kritikkverdige forhold:

Når studenter ved Universitetet i Stavanger forsøker å finne ut hva de skal gjøre etter at de har blitt utsatt for trakassering eller mobbing, ber Universitetet dem tenke seg om både to og tre ganger før de går til media, skriver Forskning.no i artikkelen.

Faksimile fra Universitetet i Stavangers nettsider som nå er endret.

Til nettstedet sier generalsekretær Elin Floberghagen i Norsk Presseforbund at det er en uheldig måte å gjøre det på.

– Slike beskjeder gjør at folk ikke varsler om trakassering og andre kritikkverdige forhold. Fokuset bør heller være på at de burde varsle, uansett hvordan de gjør det, forteller hun til Forskning.no

Elin Floberghagen ble for litt siden ansatt som ny generalsekretær i Norsk Presseforbund.

Universitetet i Stavanger sier til forskning.no at de vil endre på formuleringen, som de kaller uheldig og unødvendig. Etter forskning.no tok kontakt med Universitetet, har de fjernet hele avsnittet fra sine nettsider, skriver nettstedet.

Powered by Labrador CMS