Nestleder Hege Iren Frantzen i NJ og landsstyremedlem Dag Idar Tryggestad i NJ sammen under Hauststormen i Bergen.
Nestleder Hege Iren Frantzen i NJ og landsstyremedlem Dag Idar Tryggestad i NJ sammen under Hauststormen i Bergen. (Bilde: Erik Waatland)

Her er NJs nye lederduo: Valgkomiteen vil ha Dag Idar Tryggestad som nestleder

BT-klubbleder kan få viktig posisjon i Norsk Journalistlag til våren.

Valgkomiteen i Norsk Journalistlag foreslå Dag Idar Tryggestad som ny nestleder i Norsk Journalistlag, heter det i en melding fredag. 

Tryggestad (42) leder redaksjonsklubben i Bergens Tidende.

Han er i dag første vara og fast møtende i landsstyret. Han har fungert som leder i NJ Schibsted og i Konsernutvalget av tillitsvalgte i Schibsted Norge. Han er vara til konsernstyret i Schibsted Norge.

Dermed ligger det an til at Tryggestad og Hege Iren Frantzen vil utgjøre lederduoen i Norsk Journalistlag etter landsmøtet om en drøy måneds tid. Frantzen er i dag nestleder, og innstilt som leder, når Thomas Spence gir seg. 

– Jeg er sikker på at Dag Idar vil gjøre en god jobb som nestleder for NJ. Han har solid erfaring og kompetanse som NJ kommer til å trenge i den perioden vi skal inn i. Han er god til å samarbeide med NJs tillitsvalgte og å finne løsninger som fungerer i redaksjonene, og han er opptatt av å få til samarbeid om problemstillingene vi skal løse. Han er tydelig og uredd og samtidig flink til å lytte og er en god diskusjonspartner, sier nåværende nestleder Hege Iren Frantzen i NJ.

 

- Dag Idar er den sterkeste 

Foruten Tryggestad, var også Pål Hellesnes fra Klassekampen og Stein Akre fra TV 2 mulige kandidater til vervet. Begge får gode ord av valgkomiteen, som samtidig slår fast at «Dag Idar er den sterkeste»: 

- Vi legger avgjørende vekt på at vi med Hege Iren og Dag Idar får en lederduo med profesjonell og faglig erfaring som utfyller hverandre: Hun kommer fra den lisensfinansierte allmenkringkasteren NRK, han fra det kommersielle mediekonsernet Schibsted, heter det. 

Innstillingen fra valgkomiteen er enstemmig, og et flertall i landsstyret har også pekt på Tryggestad. 

Valgkomiteen mener «Dag Idar er en samlende kandidat med gode samarbeidsevner. Han har et bredt faglig engasjement, solid forståelse av utfordringene i den kommersielle del av bransjen, velutviklet evne til å tenke strategisk og lang erfaring fra tunge omstillinger». 

NJ melder at de to andre kandidatene nå har trukket sitt kandidatur. Dermed ligger det ikke an til noen kampvoteringer på landsmøtet, 21-23. mars. Begge er imidlertid fortsatt kandidater til landsstyret. 

Til toppen