BRØNNØYSUNDS AVIS: Dagens stab i BA.
BRØNNØYSUNDS AVIS: Dagens stab i BA. (Bilde: Bård Pedersen)

Verken Dagbladet, VG eller Nettavisen var først: 6. mars 1995 ble Brønnøysunds Avis den første på nett

Fyller 20 år fredag 6. mars.

I dag fredag 6. mars fyller Brønnøysunds Avis 20 år på nett - og ble med det Norges første nyhetsavis på nett.

Da Brønnøydsunds Avis kom på nett for 20 år siden, var det ved hjelp av den svært datainteresserte redaktøren Petter Stephan Krokaa.

Papiravisen for 20 år siden, med en notis om Internett.
Papiravisen for 20 år siden, med en notis om Internett.

Den første utgaven av avisa var imidlertid svært enkel, men like fullt først ute. Dagbladet.no kom først et par dager senere. Og:

Ifølge BAs egen jubileumsartikkel på 19-årsdagen i fjor, måtte sågar Krokaa ringe ned til Akersgata for å kjefte opp Oslo-avisa da de påstod på nett at de var først. Det endte som det måtte, med at Dagbladet korrigerte sin påstand.

Litt av den historien kan du lese i denne artikkelen her på BAnett.no. Og på jubileumsdagen i 2015 er det varslet både artikler og tv-sendinger på BAnett.no.

I 1995 var internett bare noe de aller færreste hadde, og det var noe du måtte ringe til med et modem.

Dermed var nok ikke trafikken den største fra starten. Men, den tidlige etableringen sørget for at BA tidlig fikk en solid posisjon, og avisa er i dag en av nettavisene i Polaris Media med sterkest lokal posisjon.

Vi har ikke klart å finne tak på en skjermdump av den første utgavene, men her er noen fra litt senere, lagret på «The Internet Archive Wayback Machine»:

BAnett i år 2000.
BAnett i år 2000.

...nettavisen i 2003.
...nettavisen i 2003.

Til toppen