MED MAGNUS-FIGUR: Journalist Randi Berdal Hagen hadde Magnus Krog med seg i bilen til Falun!
MED MAGNUS-FIGUR: Journalist Randi Berdal Hagen hadde Magnus Krog med seg i bilen til Falun! (Foto: Vest-Telemark Blad)

Veslebladets egen VM-reporter: Fra Kviteseid til Falun for å følge bygdas store helt

Liten lokalavis på stortur til VM - med munter blogg fra reisen.

Me skal sende nokon til VM i Falun, lova redaktør Øystein Øygarden seg sjølv då Vest-Telemarks store son Magnus Krog hadde hanka inn to OL-medaljar i Sotsji.

Slik starter bloggen VTB i Falun, som handler om hvordan lokalavisa i Vest-Telemark faktisk har tatt turen til det pågående VM på ski.

Der forteller journalist Randi Berdal Hegan i Vest-Telemark Blad om alt fra falukorv og snus til piggdekkavgift og kartlesing for å komme seg fra Kviteseid til Falun. En tur på rundt fem timer.

Og journalisten kom trygt fram, til frukt, akkreditering og forvirringer. Før hun til slutt får tak på og kan intervjue kombinertløper Magnus Krog, fra Høydalsmo i Telemark.

Solid VM-dekning

Dermed er lokalavisa fra Vest-Telemark, populært kalt «Veslebladet» godt til stede i Falun, og har allerede levert flere reportasjer til både nett og papir om kombinerthelten sin. De kan du lese på www.vtb.no.

Redaktør Øystein Øygarden i avisa bekrefter til Medier24 historien om at avisa tidlig bestemte seg for å dra til Falun-VM.

- Vi fant ut at avisa var på Lillehammer i 1994, men vi er jo ikke så ofte på store mesterskap. I Sotsji-OL tok Magnus Krog både stafettgull og invdividuell bronsemedalje, og så visste vi at VM i Falun ville være en kjøretur unna. Det er vel lenge til vi har en vesttele som deltar i et VM vi kan kjøre til. Så dette var en «en gang i livet»-situasjon, og da tok vi sjansen på å ta turen, sier Øygarden.

Sjefen sier han er fornøyd med både engasjement, reportasjene og bak scene-rapportene fra journalisten i Falun. Og forteller at kostnadene ikke er urovekkende:

- Det koster vel drivstoff og en snau uke med hotell og diett. Så utgiftene er ikke helt avskrekkende, sier Øygarden.

Randi Berdal Hagen på veg til VM i Falun.
Bilde: Øystein Øygarden

…men får han gå?

Det er bare en liten strek i regningen for lokalavisa: Magnus Krog har slitt litt i hoppbakken i år, og på et solid norsk kombinertlag er det langtfra sikkert at telemarkingen får gå noen konkurranser i VM.

Han er omtalt som sjettemann på laget, og ikke blant de fire som deltar i normalbakkerennet fredag.

Øygarden forteller at avisa måtte bestemme seg tidlig for om de skulle reise, før eventuelle uttak ble gjort. På grunn av praktiske ting som overnatting og akkreditering.

- Og en stund var det usikkert om han fikk være med til Falun i det hele tatt. Nå er han sjettemann på landslaget, og får nok ikke gå noen konkurranser mens vi er der borte, sier Øygarden.

- Men vi har en god plan, og kan uansett ikke konkurrere på det sportslige i dekningen fra VM. Vi dekker det som skjer i kulissene, og har flere vesttelmarkinger som er aktiv på andre måter. Blant annet en assisterende renndirektør i kombinert, Jan Rune Grave, sier Øygarden.

VTB dekker selvsagt også pressekonferansene med landslaget, og snakker med sin lokale helt Krog etter disse.

Får kanskje gå neste uke?

Og overfor lokalavisa har Krog ikke gitt helt opp å få konkurranser i VM. Det er nemlig sprintstafett og et storbakkerenn neste uke.

Men når sistnevnte renn går, har VTB-journalist Randi Berdal Hagen forlatt Falun.

- Vi måtte ta et valg på forhånd, og kunne ikke være til stede på hele mesterskapet, sier redaktør Øygarden.

- …så hvis Magnus Krog får gå neste uke og tar medalje når dere har forlatt Falun, da blir du skuffet?

- Nei, på ingen måte. Vi håper jo alltid at han tar medalje. Og skal nok få dekket det også på et vis, svarer Øygarden muntert.

Og det kan jo komme nye sjanser senere. Som Magnus Krog selv sier i dette intervjuet med VTB:

- Eg reknar med eg ser dykk i Pyeongchang om tre år også!

Til toppen