Fra venstre: Ådne Husby Sandnes, Oda Leraan Skjetne og Camilla Huuse.
Fra venstre: Ådne Husby Sandnes, Oda Leraan Skjetne og Camilla Huuse. (Foto: Privat/VG)

FOLK

VG ansetter tre på rappen: Ådne, Oda og Camilla skal styrke nyhetsdekninga

Oda Leraan Skjetne (28), Ådne Husby Sandnes (25) og Camilla Huuse (26) er ansatt i faste stillinger i VG, etter å ha vært vikarer i mediehuset.

Det opplyser Tora Bakke Håndlykken, nyhetsredaktør i VG til Medier24. 

– Det som ligger bak er at vi satser hardt på nyheter. Dette er tre reportere som har vært vikarer hos oss over en gitt periode, og vist at de både leverer i bredden, samtidig som de også har dokumentert at de kan levere eksklusive saker til VG, sier hun og legger til at hun er veldig godt fornøyd med de tre ansettelsene. 

De tre journalistene fikk sine faste stillinger i slutten av september. 

Oda Leraan Skjetne (28) er utdannet journalist fra Høgskolen i Oslo. Hun har jobbet i Nyhetsavdelingen i VG siden 2016 og har erfaring fra Adresseavisen og Dagbladet. Hun har den siste tiden jobbet som politisk reporter, med et særlig ansvar for samferdselsdekningen.

– VG har høye ambisjoner om å alltid være først og drive nyhetsbildet framover. Det legges til rette for å finne de store avsløringene ligge og tett på det som skjer i kulissene. Og med det siste året i politikken har det ikke akkurat vært mangel på nyheter. Og så får vi prøve ut og «leke oss» med digitale nyvinninger, som for eksempel ved å telle KrF-delegater til landsmøtet. Det er gøy å prøve noe nytt, men ikke minst utrolig viktig å være i front på den digitale utviklingen, sier Leraan Skjetne. 

Ådne Husby Sandnes (25) har jobbet i VG siden 2017. Han ferdigstiller for tiden en mastergrad i rettsvitenskap ved Universitetet i Oslo, og jobber i VGs krimgruppe. Han har tidligere jobbet i Dagbladet og Farsunds Avis.

– Jeg syns VG er en fantastisk arbeidsplass, som vinner nyhetskampen hver dag og har nok ressurser til å satse på det området jeg bryr meg mest om, som er krim. VG lar de ansatte jobbe på feltene de er spesialisert på, og får muligheten til å bli enda bedre. Og så er jeg veldig glad i folkene som jobber her, sier Husby Sandnes. 

Camilla Huuse (26) er utdannet journalist fra Kingston Upon Thames i England og har jobbet i VG siden sommeren 2014. Det siste året har hun vært en av reporterne som har hatt ansvar for VGs helsedekning, som hun nå vil fortsette med.

– Det føles selvfølgelig stort å få fast jobb i VG. Det gir meg masse ro og trygghet til å jobbe videre med journalistikken. Jeg ser for meg å jobbe med helsefeltet en stund framover, sier Huuse. 

Til toppen