Sjefredaktør Gard Steiro under presentasjon av VGs egen evaluering av avisas dekning av den såkalte Giske-videosaken. Mediehuset legger fram evalueringen onsdag kveld.
Sjefredaktør Gard Steiro under presentasjon av VGs egen evaluering av avisas dekning av den såkalte Giske-videosaken. Mediehuset legger fram evalueringen onsdag kveld. (Foto: Berit Roald / NTB scanpix)

VG beklager to nye artikler

Avisen tar nok en gang selvkritikk – nå etter å ha omtalt anklager mot komiker Ørjan Burøe.

Det er denne saken fra i februar, «Står frem med anklager mot komiker Ørjan Burøe: - Si ordentlig unnskyld», og portrettintervjuet med Elina Krantz i VG Helg og på VG+ en drøy måned etter, VG beklager.

Avisen skriver om den første saken:

«VG presiserer at det er intervjuobjektets opplevelser og påstander som gjengis i artikkelen, og at vi ikke hadde tilgang til eller har sett de konkrete meldinger intervjuobjektet viser til i saken. Burøe mener disse forholdene ikke medfører riktighet.»

I VG-intervjuet skal Krantz ha sagt at Ørjan Burøe - på grunn av hans oppførsel overfor kvinner - skal ha fått en advarsel av henne, og at hans avtale med Stand Up Norge/Latter ble sagt opp.

VG skriver:

«VG har ingen skriftlig dokumentasjon for disse forholdene. I forkant av publisering har Burøe fastholdt at denne fremstillingen ikke er riktig, og at avtalen mellom dem aldri ble sagt opp, eller at en advarsel ble gitt. VG beklager at opplysningene likevel ble publisert uten forbehold, da vi ikke hadde tilstrekkelig dokumentasjon.»

Til toppen