Runa Victoria Engen (33), Eiliv Frich Flydal (37) og Markus Tobiassen (30).
Runa Victoria Engen (33), Eiliv Frich Flydal (37) og Markus Tobiassen (30). (Foto: Iris Engen Skadal, Privat, Mikaela Berg)

FOLK

VG ansetter Runa Victoria Engen, Markus Tobiassen og Eiliv Frich Flydal

VG henter prisbelønte journalister fra Dagbladet, NRK og Dagens Næringsliv.

– Vi er strålende fornøyd med ansettelsen av tre svært dyktige journalister. Eiliv, Runa og Markus har høye ambisjoner på vegne av nyhetsjournalistikken og de lager journalistikk som setter fotavtrykk, sier nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken.

Markus Tobiassen vant i år SKUP-prisen med Tidal-saken for Dagens Næringsliv. Eiliv Frich Flydal har tidligere høstet to SKUP-diplomer for Dagbladet, og Runa Victoria Engen har stått bak en rekke av NRKs dagsordensettende nyhetssaker de siste årene, opplyser VG i pressemeldingen.

– Markus, Eiliv og Runa vil styrke nyhetslaget i VG og sikre at vi fortsetter å levere eksklusiv journalistikk til leserne våre. Dette er tre av Norges fremste reportere på journalistisk metode, med hver sin spisskompetanse. De har alle en dokumentert evne til å sette dagsorden.  

– Grundig bakgrunnssjekk viser at de også er særs hyggelige folk, så da gleder vi oss til å ønske dem velkommen på VG-huset! Her blir de en del av en nyhetssulten og hardtarbeidende redaksjon, sier Bakke Håndlykken.

 

Eiliv Frich Flydal (37)

Flydal kommer til VG fra Dagbladet, hvor han har jobbet som nyhetsreporter og gravejournalist siden 2006. Han har også studert statsvitenskap og Midtøsten-studier ved UiT og UiO. Eiliv har de siste to årene mottatt en rekke utmerkelser, inkludert to SKUP-diplomer.

Eiliv skal begynne i VGs nyhetsavdeling, og tiltrer en gang etter sommeren, opplyser han til Medier24.

Eiliv Frich Flydal. Foto: Ole Gunnar Onsøien

– Jeg fikk nå muligheten til å jobbe i et nytt, sterkt fagmiljø, som setter dagsorden både i Norge og utlandet. Det var en sjanse jeg ikke kunne si nei til, sier Flydal til Medier24.

– Jeg har hatt det fantastisk artig i Dagbladet, og har jobbet med flere av Norges beste journalister. Jeg har vært glad for å gå på jobb der i 13 år. 

Om sin nye rolle i VG, sier Flydal. 

– Jeg skal jobbe med nyheter av ulik art. Nyhetsavdelingen i VG leverer alt fra «breaking news» til dagsordensettende saker. Selv om breaking er viktig, er det alltid plass til å jobbe med begge deler.

 

Runa Victoria Engen (33)

Engen kommer fra stillingen som koordinator for krimjournalistikk og reporter i nrk.no og Dagsrevyen, og skal begynne i VGs nyhetsavdeling.

Runa Victoria Engen Foto: NRK

Hun er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda, og har i tillegg en bachelor i dokumentar-, film- og tv-produksjon fra Universitetet i Stavanger. 

Engen har ingen problemer med å begrunne hvorfor hun takket ja til VGs tilbud.

– Det er egentlig et ganske lett spørsmål. VG leverer helt fantastisk journalistikk. Jeg har kjent på konkurransen fra dem fra NRK. Jeg kjenner de derfor godt og kjenner metodene som brukes, og de passer meg veldig bra, sier Engen til Meider24.

Hun har jobbet i NRK fulltid siden 2011, men har vært tilknyttet statskanalen siden 2009. 

–  Det er utrolig trist å forlate NRK. Jeg har mange gode kollegaer her, det er god driv og utvikling og NRK har satset på god journalistikk. Å forlate NRK nå er egentlig galskap, men dette tilbudet fra Vg var så fantastisk at jeg ikke kunne gjøre noe annet, sier Engen. 

 

Markus Tobiassen (30)

Tobiassen er fra Vinje i Telemark. Han kommer til VG fra Dagens Næringsliv. Han kom inn i journalistikken via studentavisen Under Dusken i Trondheim. Han var vikar i Adresseavisen før han i 2014 begynte i Etterbørs-redaksjonen i Dagens Næringsliv.

Tobiassen ble i år tildelt SKUP-prisen for Tidal-saken, og skal jobbe i VGs dagsordenavdeling.

Markus Tobiassen - her fra da han vant SKUP-prisen i 2019.
Markus Tobiassen - her fra da han vant SKUP-prisen i 2019. Foto: Martine Eren Jacobsen

– Det er fordi jobbtilbudet virker veldig spennende. Jeg har gjennom jobben min på Etterbørs dekket VG en del, og sånn sett får et innblikk på innsiden. Både det som er bra og det som ikke er så bra. Summen av det jeg har sett har gitt meg lyst til å jobbe der. Det gjorde meg interessert i VGs journalistiske prosjekt. Spesielt da de opprettet Dagsorden-gruppen, sier Tobiassen om hvorfor han takket ja.

Han legger til:

– Det de har fått til der gjør det tiltrekkende å jobbe der.

Nå forlater han Dagens Næringsliv hvor han har jobbet de siste fem årene.

– Det er veldig vanskelig å forlate DN etter fem år, med den tilliten jeg har fått der, det jeg har lært og viktigste alle de kollegaene jeg har fått jobbe med.

Til toppen