NHO-sjef Kristin Skogen Lund og daværende direktør for kommunikasjon og samfunn i NHO, Ole Erik Almlid fotografert sammen i 2014.
NHO-sjef Kristin Skogen Lund og daværende direktør for kommunikasjon og samfunn i NHO, Ole Erik Almlid fotografert sammen i 2014. (Foto: Junge, Heiko/NTB Scanpix)

Ole Erik Almlid tar over etter Kristin Skogen Lund i NHO

De ansatte ble informert på et allmøte tirsdag. 

Almlid fungerte som administrerende direktør mens Kristin Skogen Lund gikk på Forsvarets høyskole, og han har vært konstituert NHO-sjef etter at hun varslet sin avgang.

VG meldte nyheten først tirsdag.

Overfor Medier24 bekrefter Peter Markovski, kommunikasjonsdirektør i NHO at Ole Erik Almlid er den nye direktøren. De ansatte i NHO blir tirsdag formiddag informert om dette på et allmøte. 

Almlid har siden 1. januar 2016 vært viseadministrerende direktør i NHO. Han ble i 2013 ansatt som kommunikasjonsdirektør i organisasjonen.

Ole Erik Almlid har journalistutdanning fra Høgskolen i Oslo og har dessuten studert statsvitenskap og psykologi. Han har vært nyhetsredaktør i Aftenposten, sjefredaktør i Østlendingen og Hamar Dagblad og sjefredaktør og daglig leder i Avisenes Pressebyrå.

NHO-styret startet prosessen med å finne ny administrerende direktør for NHO da Kristin Skogen Lund forlot stillingen 18. september.

Skogen Lund sluttet etter seks år som NHO-sjef for å bli ny konsernsjef i Schibsted Group.

Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) er den største interesseorganisasjonen for bedrifter i Norge. Over 25.000 bedrifter med 570.000 årsverk er medlemmer i organisasjonen.

Saken oppdateres. 

Til toppen