Nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken i VG.
Nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken i VG. (Foto: Erik Waatland)

VG-redaktør bekrefter til DN: Skarvøy jobber ikke med egne saker

– Han jobber ikke aktivt med egne saker, skriver VGs nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken i en epost til DN.

Onsdag publiserte TV 2 en større sak, hvor VG og VG-journalist Lars Joakim Skarvøy får krass kritikk for måten han jobbet med saken om Giske som danset med en ung kvinne på Bar Vulkan. 

Sofie (27) står fram hos TV 2 med fornavn og bilde, og forteller om hvordan hun opplevde kontakten med VGs journalist, blant annet mener hun han med viten og vilje publiserte et feilaktig sitat

Nå får Dagens Næringsliv bekreftet at Skarvøy ikke jobber med egne saker, men er tilstede på jobb for å være tilgjengelig for ledelsen i forbindelse med gjennomgangen. 

– Betyr det at Skarvøy inntil videre ikke jobber aktivt med sine egne saker – altså at han er tatt ut av nyhetsdekning, spør DN. 

– Nei, han jobber ikke aktivt med egne saker. Han er tilgjengelig for ledelsen i forbindelse med gjennomgangen vi har av saken, skriver Håndlykken i en e-post til DN. 

VGs sjefredaktør Gard Steiro har vært ute og sagt at det her har blitt gjort alvorlige feil, og at de jobber med en gjennomgang av saken og hendelsene. 

Når Medier24 går inn på hans VG-profil for å sjekke hva Skarvøys siste publiserte saker er, blir det oppgitt at siden ikke lenger er tilgjengelig. DN skriver at han sist hadde byline på en sak som var publisert onsdag klokken 17.02. 

Til toppen