Emilie Hald Torp, Kristine Hellesland og Tor-Erling Thømt Ruud skal podkasten "Verdens gang".

Foto: Gøran Bohlin, VG
Emilie Hald Torp, Kristine Hellesland og Tor-Erling Thømt Ruud skal podkasten "Verdens gang". Foto: Gøran Bohlin, VG (Foto: Gøran Bohlin)

VG tar opp kampen med Forklart - skal lage ny daglig nyhetspodkast

–  Vi er selvsagt inspirert av The New York Times’ glimrende podkast «The Daily», men vi får gjøre det på VG-måten., sier prosjektleder Kristine Hellesland.

VG lanserer en ny nyhetspodkast som «skal se nærmere på ett tema som preget nyhetsbildet» og vil få navnet «Verdens gang».

Det melder avishuset i en pressemelding.   

Emilie Hald Torp skal lede podkasten sammen med Kristine Hellesland og Tor-Erling Thømt Ruud, og den vil bli sluppet daglig mandag til fredag.

Emilie Hald Torp, Kristine Hellesland og Tor-Erling Thømt Ruud lager podcasten "Verdens gang". En nyhetspodcast av VG
Tor-Erling Thømt Ruud, Kristine Hellesland og Emilie Hald Torp er klare for podkast.   Foto: Gøran Bohlin
–  Vi er selvsagt inspirert av The New York Times’ glimrende podkast «The Daily», men vi får gjøre det på VG-måten. Aftenposten har «Forklart», og vi bruker vårt språk, våre saker og blir VGs versjon av «The Daily», sier prosjektleder Kristine Hellesland.
 
– Podcasten er et tilbud til dem som ikke scroller alle nettaviser og følger nyhetssendinger hele dagen som vi journalister gjør. Episodene varer fra 10 til 20 minutter og kan lett høres på vei til og fra jobben eller skolen eller mens du trener eller rydder ut av oppvaskmaskinen, fortsetter Hellesland.
 
Thømt Ruud gleder seg til å sette i gang med jobben.
 
– Det er kult å hive VG inn i nyhetskampen på podkast. Lytterne får mer mulighet til å velge hva de vil høre på ved at det er flere nyhetspodckster der ute. Vi gleder oss! sier Thømt Ruud.
 
Utviklingsredaktør Øyvind Brenne påpeker at den nye podkasten vil komplettere VGs nyhetsdekning. 
 
–  Dette er med å vise frem VGs gode journalistikk også på lyd, og vi tror det finnes en interesse for å bli oppdatert på dette formatet. Bussturen til eller fra jobb blir ikke helt den samme uten Verdens gang på øret, sier Brenne.

 

 

Til toppen