Linn Wiik skal ha sin første sommerferie som mamma i år.

Sommerpraten

TV 2s Linn Wiik lar seg inspirere av Kjetil Rolness

– Jeg er ikke alltid enig i analysene hans. Men han stiller ofte de spørsmålene vi journalister innimellom glemmer, sier hun.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

 I «Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i og tett på mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer. Neste kvinne ut er Linn Wiik, journalist i TV 2 og programleder i God sommer Norge.

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2019?

– Bompenger og Giske-video. Begge deler kan vel oppsummeres slik: Det ble litt mye. 

– Hva er årets flause til nå?

– Jeg synes hele Sommarøya-saken er pinlig. Både at en statlig virksomhet prøver å lure folk og at bare én av 1479 medier som omtalte saken oppdaget det. Flere saker i det siste har handlet om siteringspraksisen i pressen. Vi er på vei mot avgrunnen hvis færre ressurser fører til færre sjekketelefoner. Det kan ikke være praksis at man ikke trenger å sjekke selv hvis man siterer andre. En sånn unnskyldning vil og bør aldri leserne og seerne våre akseptere. 

– Hvilken bransjeperson har inspirert deg i år?

– Kjetil Rollnes. Jeg er ikke alltid enig i analysene hans. Men han stiller ofte de spørsmålene vi journalister innimellom glemmer.

–Hva gjør du i sommer?

– Mannen min og jeg har vår første sommer som foreldre, til lille Elsa på fire måneder. Vi skal synge og le, fortelle røverhistorier, se på kuer og lukte på blomster. 

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

– Nyhetskanalen er alltid med! Det samme er Politisk kvarter/Sommerkvarteret på P2, de fleste nettaviser og så mange papiraviser jeg får tak i. 

– Hva er den største tabben du har gjort som sommervikar?

– Det var ikke på sommeren, men som vikar i desember 2012. EU hadde vunnet fredsprisen og jeg skulle gå direkte på Nyhetskanalen da fredsprisvinnerne kom til konserten i Oslo Spektrum. Vi hadde funnet bakinngangen de skulle gå inn og hadde stått der og ventet i over to timer i bitende kaldt Nobelpris-vær. Helt fenomenalt godt timet var vi direkte inne akkurat da José Manuel Barroso, Herman Van Rompuy og Martin Schulz kom gående inn noen få meter bak meg. Jeg kunne ganske enkelt snudd meg, huket tak i dem og fått et intervju på direkten. Men jeg så dem rett og slett ikke! Jeg hadde slitt med litt dårlig syn noen år, men nektet å innse det. Til da hadde det største problemet vært at jeg ofte tok feil av 12-trikken og 17-trikken. Uka etter Nobel-konserten begynte jeg med linser. 

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?

– Si ja til alt! Det var det beste rådet jeg fikk da jeg var vikar. Si ja til alt du blir spurt om. Alle vakter og aller saker. Med mindre det er etter midnatt. Da burde du si nei til det meste.

Powered by Labrador CMS