Vi kårer de ni jævla beste bylines

Vi kårer de ni jævla beste bylines

Du vil ikke tro hvem som havner på lista.

2014 går mot slutten, og det har etter sigende vært nok et godt år for Jævla bra byline-redaksjonen på facebook.

JBB har nå snart 6000 fans på facebook, har fått et søsterselskap i Jævla bra reklame - og det er ingenting som tyder på at det kommer til å mangle på bidrag i året som kommer heller.

For å minnes de gode bidragene som har vært til nå på JBB, serverer vi her vår uhøytidelige kåring av de ni beste innslagene fra JBB:

1. Mads Andersen & valget

JBB skriver på facebook: Mads A. Andersen svarer Martine Aurdal med nok en studiobyline og nyskapningen «Erna-partiene», men hvor blir det av stuntene? "VG tester Ernas klær" eller lignende. Kom igjen'a!

Medier24 mener: Dette er en klassisk jævla bra byline, der man sørger for å ha journalisten i sentrum av bildet. Den tekniske kvaliteten er også overlegen. En klar sekser, som God kveld Norge ville sagt det.

mads andersen VGtv

2. Mads Andersen & VGtv

JBB-redaksjonen skriver på facebookDagens digital kompetanse-quiz: Hvordan vinner man ungdommen? Ved hjelp av #selfie så klart! Jævla bra metaselfie-byline, VGTV!

Medier24 mener: Dette er en god wifi, og den tekniske kvaliteten er også god her. Problemet er kanskje at det er litt for mange journalister med på bildet til at det regnes som en jævla god byline. Mads Andersen burde trolig vært alene med de to blonde damene for at det skulle nådd helt opp.

mads andersen OL

3. Mads Andersen og kollegene

JBB skriver på facebookHar ikke DU drømt om å få se Mads A. Andersen i inderlig samtale med VG-fotografene - om deres aller, aller beste OL-bilder? Med dyptpløyende analyser, samt patosfylt soundtrack i bakgrunnen. Vel, nå er drømmen blitt virkelighet. Jævla bra byline, Mads A. Andersen, Bjørn S. Delebekk og Helge Mikalsen

Medier 24 mener: Dette er i og for seg også en god, klassisk byline, der vi ikke skjønner hvorfor Mads Andersen er til stede. Men det trekker ned at Delebekk og Mikalsen er til stede, for saken handler faktisk om dem. Dessuten er den tekniske kvaliteten på høyde med menneskerettighetene i Russland. En svak femmer, bare.

style mag

4. Jævla bra ny styla redaktør

JBB skriverNy uke, ny redaktør på coveret av sitt eget blad. Jævla bra byline, Celine I. Aagard i Style Mag!

Medier24 mener: Vi er usikker på om denne egentlig hører hjemme i en slik kåring, all den tid dette vel er stilen i den kulørte styling-pressen. Men siden forside-bylinen likevel er så godt gjennomført, må vi gi den nesten pallplass!

nord24

5. Årets beste redaksjonsbilde

JBB skriver: Jævla bra bandbilde - unnskyld byline, redaksjonen i Nord24.no! JBB-redaksjonen tipper de musikalsk legger seg i et slags melankolsk, kjølig progrock-landskap.

Medier24 mener: I en tid der regionavisene sliter tungt, er det fint å se at Nordlys og Nord24 bruker de store pengene på de viktige oppgavene. Det handler jo tross alt om mennesker og ikke milliarder, selv om dette er en næringslivsredaksjon. Pluss for teknisk kvalitet, men hvorfor smiler den kvinnelige vokalisten?

stanghelle

6. Stanghelle skriver om seg selv og litteraturen

JBB skriver: Bildestatistikk for Harald Stanghelles tosider om Roy Jacobsen i Aftenposten: Bilder av Roy Jacobsen: 1. Bilder av Harald Stanghelle: 2. Jævla bra, Harald! Viktig å minne han Jacobsen om hvem som er sjefen. Historien om arkivbildet, der Jacobsen og Stanghelle poserer som en gjenforent britisk synthduo, kan for øvrig leses i Jævla bra byline-boka.

Medier24 mener: Aftenposten har mange gode bylines, men i denne sammenheng er det bare Harald Stanghelle som når helt opp i det øvre sjiktet. Vi er helt sikker på at både han og avisa kommer tilbake i senere runder.

levangeravisa

7. Årets best omtalte utdrikningslag

JBB skriverI serien "Er det mulig?": Redaktør Roger Rein i Levanger-Avisa har viet to sider i sin egen avis til en sak om sitt eget utdrikningslag. Stort pluss for mellomtitlene: "Akkurat som i filmen Hangover", "Herregud! Roger har blitt en ekte araber!", "- Ja, alkohol kan redde verden, tenkte jeg" og "Jeg liker dem enda mer og er så takknemlig til Gud som har sendt meg for å bo her i Norge". Jævla bra utdrikningsbyline, Roger!

Medier24 mener: Vi gratulerer Roger med bryllupet, og synes dette er en god kandidat. Men for å kvalifisere til byline, bør han jo egentlig skrive saken selv, det hadde vel også vært enda enklere (og billigere)?

windows

8. Datavalgets kval

JBB skriverJævla bra valgets kval-byline, Øystein W. Høie i Tek.no!

Medier24 mener: Vi må ha med litt fra tekno-pressen også, men har dessverre ikke lest saken. Men saken bryter med Vær varsom-plakatens regler om saklighet, all den tid Mac er overlegent Windows i alle sammenhenger.

drittjobben

9. En ordentlig skit-jobb

JBB skriver: Noen ganger må redaktøren ta drittjobben selv. Jævla bedriten byline, Jens Marius Hammer, ansvarlig redaktør i Telen!

Medier 24 mener: Det er greit med åpenhet, men dette er en sak som ikke lukter helt godt. Derfor når den bare opp til 9. plass.

Til toppen