Trond Giske, politiker i Arbeiderpartiet.
Trond Giske, politiker i Arbeiderpartiet. (Alley, Ned / NTB Scanpix - arkivfoto)

– Vi trenger ordentlig, redelig og sannferdig journalistikk. Dette er eksempel på det motsatte

Trond Giske er langt fra imponert av VGs arbeid med saken om dansevideoen på Bar Vulkan.

Onsdag kveld publiserte TV 2 en lengre nettartikkel hvor de intervjuer kvinnen som danset med Trond Giske på Bar Vulkan i februar. Til kanalen forteller hun sin historie av saken som VG har fått sterk kritikk for hvordan de presenterte.

På 21-nyhetene onsdag kveld forteller Trond Giske til kanalen at er imponert over at kvinnen (Sofie, med anonymisert etternavn) forteller sin historie.

– Vi trenger en ordentlig, redelig og sannferdig journalistikk. Det er et utrolig viktig virkemiddel for å avdekke maktmisbruk, eller å kartlegge mangel i samfunnet. Denne saken er eksempel på det motsatte, sier han til TV 2.

Uken etter publisering arrangerte tidligere Dagens Næringsliv-journalist Kristian Skard og hans kjæreste, Hadia Tajik (Ap), bursdagsfest på Wurst i Oslo. Der var en rekke profilerte skikkelser fra norsk politikk samt pr- og mediebransje.

Invitasjonene til dette arrangementet ble sendt ut lenge før Giskes dansing på Bar Vulkan.

Nettavisens første artikkel om festen skapte stor debatt om samrøre mellom journalister og politikere, spesielt sett i lys av at flere av dem som har laget kritiske saker på Giske var til stede på festen til Tajik, som tidligere har uttalt seg kritisk om Giske.

– Det er veldig vanskelig å beskytte seg mot denne typen journalistikk. Jeg håper det kommer frem en ordentlig diskusjon om den type journalistikk som er drevet, med tette bånd mellom journalister og kilder og saker som ikke stemmer med virkeligheten, sier han videre.

Til toppen