Et av bandene som skulle opptre under åpningen av Bergens nye kulturhus, Forum Scene, vil trekke seg. Årsaken er at Dan Odfjell, en av byggets eiere, er spaltist i Resett.
Et av bandene som skulle opptre under åpningen av Bergens nye kulturhus, Forum Scene, vil trekke seg. Årsaken er at Dan Odfjell, en av byggets eiere, er spaltist i Resett. (Bilde: Heiko Junge / Scanpix)

– Vi vil ikke bli assosiert med de holdningene han forfekter gjennom Resett

Et av bandene som skulle opptre under åpningen av Bergens nye kulturhus, Forum Scene, vil trekke seg. Årsaken er at Dan Odfjell, en av byggets eiere, er spaltist i Resett.

  • Endret

Det er Bergens Tidende som melder at det lokale bandet Romskip nå ønsker å avlyse sin konsert under åpningsfestivalen av nye Forum Scene, som skulle avholdes 29. til 31. august.

Årsaken er at Dan Odfjell, som har hatt 84 meningsartikler på nettstedet Resett siden 2017, eier 25 prosent av aksjene i Forum kino eiendom AS som eier nye Forum Scene.

– Vi vil ikke bli assosiert med de holdningene han forfekter gjennom Resett. Vi vil ikke ha noe med verken han eller Resett å gjøre. Vi har ikke noe annet valg enn å trekke oss fra konserten, sier Adem Kollen, vokalist i bandet Romskip.

I en kommentar til kritikken fra bandet, skriver Odfjell at det «ikke er noe problem dette for meg», samtidig som han understreker at han ikke har støttet Resett finansielt. Tekstene hans på Resett er også brukt på Document.no.

Resett-redaktør Helge Lurås ønsker ikke å kommentere saken utover at han ikke kjenner seg igjen i det som blir sagt om Resett i kritikken.

Haavard Monsen, leder i LiveOn AS som skal stå for driften av Forum Scene håper de finner en løsning.

– Som upolitisk aktør er det selvsagt svært beklagelig at dette kommer opp, og vi har en opplevelse av Romskip gjerne ikke har all info som de skulle hatt, skriver Monsen i en epost til BT.

Til toppen