Birger Magnus (t.v.) styreleder i NRK og Thor Gjermund Eriksen kringkastingssjef i NRK. Arkivfoto
Birger Magnus (t.v.) styreleder i NRK og Thor Gjermund Eriksen kringkastingssjef i NRK. Arkivfoto (Åserud, Lise)

DEBATT

Vi vil ikke skjønnmale situasjonen i mediehusene. Vi vet hvilke krevende omstillinger papiravisene går gjennom

«Vi reagerer imidlertid på de gjentatte påstandene om at NRK er for dominerende og utgjør en trussel mot det norske mediemangfoldet», skriver styreleder Birger Magnus og kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i NRK.

  • Endret

 

NRK ønsker debatten om NRK velkommen og er opptatt av å delta i diskusjonene på en åpen, faktabasert og konstruktiv måte.

Vi forsøker på ingen måte å skjønnmale situasjonen i de norske mediehusene. Vi vet hvilke krevende omstillinger Fædrelandsvennen og andre tradisjonelle papiraviser går gjennom.

Vi reagerer imidlertid på de gjentatte påstandene om at NRK er for dominerende og utgjør en trussel mot det norske mediemangfoldet.

Realiteten er at NRKs allmennkringkasterinnhold og det norske medieinnholdet for øvrig utgjør en stadig mindre del av folks mediebruk. Eivind Ljøstad og andre medieledere gjentar at de ønsker et sterkt NRK, men konsekvensen av det de foreslår for NRK er det motsatte.

Endringer av NRKs rammebetingelser etter dansk og tysk modell, vil gi et sterkt svekket NRK som ikke er i stand til å løfte det oppdraget vi har i dag.

Til toppen