De sammenslåtte selskapene Viasat Consumer og Canal Digital blir til Allente

De sammenslåtte selskapene Viasat Consumer og Canal Digital blir til Allente

Nå begynner arbeidet med å fusjonere kulturer og folk.

Sammenslåingen av Viasat Consumer og Canal Digital er gjennomført og de to tv-distributørene har nå blitt til Allente. Nå starter arbeidet med å forene de to selskapene til et nytt og spennende distribusjonsselskap for Allentes 1,2 millioner kunder i det nordiske markedet.

Det opplyser selskapet i en melding.

Fakta om Allente

- Allente vil tilby tv-distribusjon via satellitt til 1,2 millioner kunder i Norge, Sverige, Danmark og Finland. I tillegg tilbyr selskapet strømmetjenester, samt IPTV løsninger og fiber bredbånd via åpne nettverk.

- Består av 400 ansatte fordelt på 4 land.

- Telenor Group og Nent Group eier 50% av selskapet hver seg og vil være likt
representert i styret, med rullerende styreleder.

- Canal Digital og Viasat Consumer hadde en omsetning på til sammen 7,5 milliarder SEK i 2019

Kilde: Allente

– I dag er en historisk dag! Selv om tv-bransjen er i enorm utvikling er det ikke hver dag at det kommer en ny, stor TV-distributør på banen. Så vidt vi vet er det første gang det gjennomføres uten et håndtrykk eller fysisk kontakt i tillegg. Ikke bare har vi forent Viasat Consumer og Canal Digital til et nytt og spennende selskap til det beste for kundene, vi har gjort det fra våre hjemmekontor i fire forskjellige land. Tenk hva vi kan få til når vi endelig får samlet alle ansatte igjen, sier en stolt administrerende direktør i Allente, Bjørn Ivar Moen i pressemeldinga.

EU godkjente fusjonen den 30. april i år og nå har Telenor Group og Nent Group signert avtalen som gjør at en ny, nordisk tv-distributør endelig ser dagens lys i det nordiske markedet.

Allente vil ha hovedkontor i Oslo og Stockholm og har nærmere 400 ansatte fordelt på syv kontorer i Norge, Sverige, Danmark og Finland.

– Vi har en ambisjon om å fortsette og utvikle tv-tjenester med kvalitet i alle ledd til våre kunder. Samtidig trenger ikke kundene våre å foreta seg noe nå. Vi vil holde kundene våre godt orientert om endringer og forbedringer som kommer. Vi skal jobbe hardt for å sikre at kundene fortsetter å ha den samme gode kvaliteten som de er vant til i dag. I tillegg gleder vi oss til å ta fatt på å utvikle nye produkter og tjenester til det beste for våre 1,2 millioner kunder i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Vi gleder oss til å fortsatt gi våre kunder overlegen kvalitet på tv-opplevelsen fra oss, sier Jonas Gustafsson, finansdirektør i Allente i meldinga.

Til toppen