De tre finalistene, fra venstre: Vibeke Fürst Haugen, Nina Flemmen, Kjersti Mo.
(Foto: Medienettverket / Linn de Lange)
De tre finalistene, fra venstre: Vibeke Fürst Haugen, Nina Flemmen, Kjersti Mo. (Foto: Medienettverket / Linn de Lange) (Bilde: 93063028062)

Vibeke Fürst Haugen er «Årets kvinnelig medieleder»

- Vennlig, tydelig og tilgjengelig leder, som motiverer sine medarbeidere, sier juryen.

Vibeke Furst Haugen, direktør for Marienlyst-divisjonen i NRK er av Medienettverket kåret til årets kvinnelig medieleder.

Det opplyser nettverket i en melding etter prisutdelingen fredag formiddagen.

I juryens begrunnelse står det at Furst Haugen

...beskrives som en vennlig, tydelig og tilgjengelig leder. Hun evner å motivere sine medarbeidere gjennom en løsningsorientert og rosende lederstil.

Hun leder over 800 ansatte og har en av Norges største og viktigste innholdsjobber, med intens konkurranse fra store globale aktører. NRK må tåle en sammenligning med innholdsleverandører fra hele verden, som New York, London, Hollywood eller Bollywood.

Juryen beskriver videre prisvinneren som:

...drivende dyktig til å formidle og omdanne strategier til handlingsplaner som er håndgripelige og forståelige. Hun involverer bredt i prosessene og lar folk slippe til med sine ambisjoner og ser mulighetene. Hun balanserer krav til stramme budsjetter, og nyskapning og innovasjon på en forbilledlig måte - hun evner å skape rom til gale ideer og tørr å teste nye ting. Hun er faglig sterk, og meget kvalitetsbevisst på vegne av seg selv og sine kollegaer.

- Juryen fremhever at hun har gjennomført større omstillingsprosesser, samtidig som hun har beholdt utviklingstakten, heter det i meldingen.

Prisen ble delt ut av Berit Svendsen, som er konserndirektør i Telenor og administrerende direktør i Telenor Norge, på Medienettverkets høstseminar på Holmen Fjordhotell.

Medienettverket som står bak den årlige kåringen av årets kvinnelige medieleder og årets talent, er et nettverk og forum for faglig påfyll for kvinnelige medieledere og kvinner med lederambisjoner.

Juryen har bestått av Victoria Schultz, Drammens Tidende/Amedia (leder), Egil Sundvor, NRK, Tove Nedreberg, Adresseavisen, Lillian Vatnøy, TV 2 og Ole Werring, Tun Media.

Til toppen