Vibeke Hansen (fra venstre) er ny kommunikasjonsdirektør i Storebrand. Her står hun sammen med konserndirektør Karin Greve-Isdahl.
Vibeke Hansen (fra venstre) er ny kommunikasjonsdirektør i Storebrand. Her står hun sammen med konserndirektør Karin Greve-Isdahl. (Foto: Storebrand)

FOLK

Vibeke Hansen ny kommunikasjons­direktør i Storebrand. Kommer fra tilsvarende stilling i Microsoft Norge

- Målet er å bygge Norges råeste kommunikasjonsavdeling.

Vibeke Hansen (38) er ansatt som ny kommunikasjonsdirektør i Storebrand, opplyser selskapet i en pressemelding.

De skriver at hun skal bygge opp en ny kommunikasjonsavdeling, for å sikre økt synlighet for selskapet og bidra til rekruttering av flere pensjon- og sparekunder i privatmarkedet.

Hansen kommer fra stillingen som kommunikasjonsdirektør i Microsoft Norge og har også erfaring fra Burson-Marsteller, Nordea, Coca-Cola Enterprises Norge.

Hansen vil rapportere til konserndirektør Karin Greve-Isdahl, som i tillegg til kommunikasjon har ansvar for bærekraft, investorkontakt og næringspolitikk.

- Målet er å bygge Norges råeste kommunikasjonsavdeling. Vi fikk veldig mange søknader og har i tillegg søkt aktivt i markedet for å finne den beste til å lede satsingen vår. Vibeke skilte seg ut gjennom hele prosessen, sier Greve-Isdahl og fortsetter:

- Hun har oppnådd meget sterke resultater i Microsoft på kort tid og har relevant erfaring fra andre sterke merkevarer. Hun har kompetanse på kommunikasjon både mot bedrifts- og privatmarkedet, og hun er dreven i bruk av digitale kanaler og sosiale medier, forteller hun i meldinga.

Hansen sier hun etter mange år i internasjonale selskaper ser fram til å lede kommunikasjonsarbeidet i et norsk, børsnotert selskap.

Hun understreker at Storebrands satsing på bærekraft var utslagsgivende for å takke ja til jobben.

- Jeg er imponert over Storebrands forretningsmessige tilnærming til bærekraft, og jeg tror det er potensial for å få fram budskapet enda tydeligere. I tillegg blir det en spennende utfordring å utvikle engasjerende kommunikasjon om pensjon og sparing – produkter som er viktige for alle og bare blir viktigere fremover, sier Hansen, som tiltrer i april 2018.

Hun er utdannet cand.mag i statsvitenskap og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo og høgskulen i Volda, og har økonomi for beslutningstakere og Executive Master-programmet PR-ledelse og kommunikasjon ved Handelshøyskolen BI.   

Til toppen